Βριλήσσια

Βριλήσσια: Εμφύλιος στην δεξιά

Κατεβαίνει ξανά για δήμαρχος στα Βριλήσσια ο Αργύρης Ντινόπουλος, προκαλώντας ρήξη στην τοπική γαλάζια παράταξη της Νέας Πνοής, η οποία φαίνεται να διασπάται πλέον σε πολλά κομματια.

Φωτιά στην Νέα Πνοή έφερε η αναμενόμενη εδώ και καιρό, υποψηφιότητα του Αργύρη Ντινόπουλου για Δήμαρχος Βριλησσίων.

Ο πρώην υπουργός, βουλευτής, δήμαρχος και αρχηγός της παράταξης της Νέας Πνοής ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του απο τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και ακολούθως απο νέα τοπική εφημερίδα και ιστοσελίδα, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος επέλεξε να μην διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα άλλα να αφοσιωθεί στον Δήμο. Δεν παρέλειψε να τονίσει επίσης ότι έλαβε και την προσωπική στήριξη του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έλαβε εμμέσως το “χρίσμα”, κάτι που πάντως δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΛΟΧΑΙΡΕΤΑΣ”

ίδιος ο κ. Ιωαννίδης, περίμενε μερικές ημέρες για να δώσει προσωπική απάντηση στην υποψηφιότητα Ντινόπουλου λέγοντας ότι αυτή “δεν υπηρετεί τίποτα άλλο πέραν των προσωπικών του φιλοδοξιών.” Ο πρώην Δήμαρχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Ντινόπουλος “θυμίζει την φιγούρα του βουλευτή Καλοχαιρέτα” και ότι “εγκατέλειψε την πόλη εν μια νυκτί με δυσανάλογα επαχθείς οφειλές ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ” ενώ τώρα επιστρέφει “αφού έλαβε το σαφές μήνυμα πως ο δρόμος της Βουλής έχει κλείσει”. “Τα Βριλήσσια χρειάζονται πολιτικό ήθος” κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.

Οξύτατη ήταν και η αντίδραση του κορυφαίου στελέχους της Νέας Πνοής, Γιάννη Πισιμίση ο οποίος έκανε λόγο για “υποψηφιότητες βασισμένες σε συνταγές του παρελθόντος που δεν έχουν να κομίσουν πλέον τίποτα το καινούργιο, τίποτα το ελπιδοφόρο” καθώς και για “αντιλήψεις και πρακτικές που εξέθρεψαν τον λαικισμό και την δημαγωγία, προκαλόντας ανυπολόγιστες συνέπειες στη χώρα” ενώ έδωσε το μήνυμα οτι η τοπική δεξιά δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τον κ. Ντινόπουλο: “Το πνεύμα της εποχής μας σφυρηλατημένο μέσα από σκληρές δοκιμασίες, στις οποίες υπόκειται περισσότερο η νέα γενιά, δεν επιτρέπει πλέον την συνενοχή σε νέες απόπειρες λαϊκιστικής εξαπάτησης. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να ξεγελάσουν και να επιβληθούν μέσω του λαϊκισμού και της δημαγωγίας σύντομα θα διαψευστούν”.

ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο πρώην δημαρχος κ. Ιωαννίδης παραχωρεί την θέση του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Πνοής στον κ. Πισιμίση ο οποίος και θα “κονταροχτυπηθεί” με τον Αργύρη Ντινόπουλου, διεκδικώντας ψήφους απο την ίδια δεξαμενή. Το ίδιο όμως θα κάνει

και ο Κώστας Παπασπηλίου που ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδο του με το ψηφοδέλτιο “Πρόοδος στα Βριλήσσια”

Ολα αυτά δείχνουν ότι το πλέον πιθανό σενάριο ότι απο την Νεα Πνοή θα προκύψουν δυο ψηφοδέλτια για τις επερχόμενες εκλογές ενώ στον ίδιο πολιτικό χώρο θα κινηθεί και το ψηφοδέλτιο της παράταξη “Πρόοδος στα Βριλήσσια”, η οποία ανακοινώθηκε απο το πρώην στέλεχος της παράταξης, Κώστα Παπασπηλίου, στη στήριξη του οποίου φαίνεται ότι στόχευε ο κ. Ντινόπουλος.

Ο κ. Παπασπηλίου στις τελευταίες εκλογές είχε αποσπάσει το 12,3% των ψήφων.

Οι εξελίξεις στην Νέα Πνοή έφεραν και την αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Χρυσοπούλου η οποία αποτελεί απο τα παλιότερα και σημαίνοντα στελέχη της παράταξης. Η αποχώρηση της ήταν ηχηρή καθώς συνοδεύτηκε απο μήνυμα της στα social media στα οποία εξέφρασε την αντίθεση της στην στρατηγική αλλά και στη λειτουργία της Νέας Πνοής, τονίζοντας με νόημα ότι “παραμένει συνεπείς στις θέσεις της περί διαφάνειας και θεσμικών διαδικασιών”. Η κα. Χρυσοπούλου άφησε να εννοηθεί ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές. Μένει να δούμε εάν αυτο θα γίνει μέσω συνεργασίας της με άλλον υποψήφιο ή θα επιδιώξει την αυτόνομη κάθοδο.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button