Χαλάνδρι

Εγκρίθηκαν 20,5 εκ. ευρώ από ΠΔΕ για Δημαρχείο Χαλανδρίου – Ξεκινά ο διαγωνισμός

Σε φάση δημοπράτησης περνάει πλέον το έργο ανέγερσης του νέου Δημαρχείου Χαλανδρίου καθώς την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, η κατά 100% χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύψους 20.500.000 ευρώ.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο Δήμος Χαλανδρίου θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα στην διενέργεια του διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου. Ο διαγωνισμός, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019. Η κατασκευαστική περίοδος αναμένεται ότι θα διαρκέσει περί τα τρία χρόνια.

Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου Δημαρχικού Μεγάρου στο Χαλάνδρι, στο δυτικό μέρος της κεντρικής πλατείας, σε ακίνητο που σήμερα λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης. Στο έργο εντάσσεται και η κατασκευή του θεάτρου καθώς και του τριώροφου υπόγειου πάρκιγκ.

Στο νέο κτίριο θα στεγαστούν όλες οι διάσπαρτες σήμερα υπηρεσίες του Δήμου.

Με αφορμή την έγκριση χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσους έγραψε στην προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα: “Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολική ανάπλαση του κέντρου της πόλης πήρε πλέον τον δρόμο της.Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους-ες συνέβαλαν αποφασιστικά και όσους δούλεψαν γιαυτό το αποτέλεσμα.Ιδιαίτερα τον ΓΓ επενδύσεων και ανάπτυξης κ Π.Κορκολή,την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου,τον αντιπεριφερειάρχη Χ.Καραμάνο και τον υφυπουργό Σ.Γιαννακίδη για την ανταπόκριση στο δίκαιο και ομόφωνο αίτημα του δήμου μας.”

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button