Βριλήσσια

Δουλειές για ανέργους άνω των 55 ετών από τον Δήμο Βριλησσίων

Στήριξη σε όσους βρίσκονται σε κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό

Δουλειά σε μακροχρόνια άνεργους ηλικίας άνω των 55 ετών που δεν λαμβάνουν σύνταξη δίνει ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και του σχετικού προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Ωφελούμενοι του επιδοτούμενου προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών.

Μάλιστα, ο Δήμος Βριλησσίων είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους σε όλη την χώρα που έχουν κάνει χρήση του προγράμματος αυτού. Όπως αναφέρει η επικεφαλής του ΟΚΠΑ, Βούλα Λάμπρου-Αρσένη “είναι μια επιλογή μας γιατί οφείλουμε να λειτουργήσουμε με κατεύθυνση την υποστήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων και ειδικά εκείνους που βρίσκονται σε κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό. Ως φορέας εκδηλώσαμε άμεσα το ενδιαφέρον μας για να προσλάβουμε άτομα από το εν λόγω πρόγραμμα προκειμένου να απασχοληθούν στις ιδιαίτερα ανεπτυγμένες Κοινωνικές Δομές μας ( Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο,  Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικό Φαρμακείο και άλλα)”.

Ήδη, όπως αναφέρει η κα Αρσένη, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Βριλησσίων στο πρόγραμμα, έχουν βρει δουλειά 7 άτομα ενώ το ίδιο θα γίνει και για άλλα 5 άτομα με το νέο άνοιγμα του προγράμματος από τον ΟΑΕΔ το οποίο αναμένεται να συμβεί μέσα στον επόμενο μήνα. Πρόκειται για άτομα που είτε έχουν απολυθεί και δεν μπορούν να βρουν δουλειά είτε ακόμα και για επαγγελματίες οι οποίες αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους και χωρίς την βοήθεια του Δήμου, δεν θα μπορούσαν να εργαστούν αλλά και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα ώστε να βγάλουν σύνταξη.

Οι συμβάσεις έχουν διάρκεια δυο έτη με δυνατότητα επέκτασης για άλλα δυο.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button