ΠολιτικήΑθήναΑρθρογραφίαΝέα

Κοινός υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (ίσως και ΚΚΕ) για τον Δήμο Αθήνας;

Τι γράφουν τα "Παιχνίδια Εξουσίας";

Τι γράφουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”;

Ανοιχτό ενδεχόμενο να δούμε υποψήφιο Δήμαρχο για την Αθήνα που να στηρίζετε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΚΕ, αφήνει ο πάντα καλά πληροφορημένος δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής, γράφοντας στη στήλη του “Παιχνίδια Εξουσίας”, στο ειδησεογραφικό site ieidiseis.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Σκουρή, ο Νάσος Ηλιόπουλος με τον Παύλο Γερουλάνο ξεκίνησαν ήδη τις συζητήσεις για κοινό υποψήφιο ενώ υπάρχουν και ανοιχτοί δίαυλοι με το ΚΚΕ, από το οποίο, εαν τελικώς “συμμαχήσει”, είναι πολύ πιθανό να προέρχεται το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τη Δημαρχεία.

Ακολουθεί το αποκαλυπτικό σημείωμα του Βασίλη Σκουρή με τίτλο “Ηλιόπουλος-Γερουλάνος αναζητούν κοινό υποψήφιο για την Αθήνα στις επόμενες εκλογές”:

Έως τις επόμενες δημοτικές εκλογές ο χρόνος είναι πολύς – πολύ περισσότερο που έως τότε θα έχουν μεσολαβήσει οι εθνικές εκλογές που όποιο και αν είναι το αποτέλεσμά τους, θα επηρεάσει προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση το συσχετισμό δυνάμεων.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως οι διεργασίες για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν ξεκινήσει- να, για το Δήμο Αθηναίων πχ!

Οι δυο βασικοί αντίπαλοι του Κώστα Μπακογιάννη το 2019, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Παύλος Γερουλάνος, θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς κάλπες και μάλιστα στην περιφέρεια που γνωρίζουν άριστα, την Α΄ Αθηνών. Σε περίπτωση δε που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι μέλος στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο Αλέξης Τσίπρας, με την όποια συμμαχική δύναμη υπάρξει. Παράλληλα, Ηλιόπουλος και Γερουλάνος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλληλοεκτιμούνται και έχουν καλή χημεία.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», μεταξύ των δυο παρατάξεων υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι, ενώ στο παρασκήνιο-σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές-αναζητείται κοινός υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, που μπορεί να νικήσει τον Κώστα Μπακογιάννη.

Τα πρόσωπα που έχουν τις επαφές των δυο πλευρών στο παρασκήνιο, θα ήθελαν σε ενδεχόμενη συνεργασία και το ΚΚΕ. «Βρείτε έναν νέο… Αυδή και εμείς θα συμφωνήσουμε να τον στηρίξουμε», φέρεται πως είναι το μήνυμα που αποστέλλουν προς τον Περισσό, ανεξαρτήτως εάν το ΚΚΕ τραβά το δικό του δρόμο.

Επαναλαμβάνουμε πως ο δρόμος προς τις κάλπες για την Αυτοδιοίκηση είναι ακόμα μακρύς, αλλά οι διεργασίες ήδη ξεκίνησαν.

ΥΓ: Γνωρίζουμε γράφοντας το ρεπορτάζ πως ενδεχομένως οι πρωταγωνιστές μας διαψεύσουν. Να πούμε, λοιπόν, προκαταβολικά πως διάψευση δεν δεχόμαστε και να θυμίσουμε πως… δεν έχουμε διαψευστεί ποτέ!

Show More

Related Articles

Back to top button