Αγία Παρασκευή

Δημοπρατείται το 14ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής

Μετά το νέο ΕΠΑΛ το οποίο διεκδικήθηκε και τελικώς σήμερα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, ένα ακόμη σχολείο το οποίο αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Αγίας Παρασκευής, μπαίνει σε φάση υλοποίησης.

Πρόκειται για το 14ο Νηπιαγωγείο που θα γίνει στα Πευκάκια. Το έργο, προυπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ θα δημοπρατηθεί, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, στις 13 Μαρτίου 2019, απο την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Το Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια είναι από τα έργα που μπήκαν μόλις πρόσφατα στον προγραμματισμό της ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ), όπως και πλήθος άλλων έργων σε όλη τη χώρα που παρέμεναν μπλοκαρισμένα, και για το οποίο πίεζε ο Δήμος εδώ και χρόνια. Καταλυτικό ρόλο ώστε να βγει το έργο από το συρτάρι,  έπαιξε η συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πάνος Γκόνης, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννη Χαρωνίτη και την Αντιπρόεδρο, Στέλλα Πολίτου, κατά την οποία συμφωνήθηκε η προώθηση της υλοποίησης του σχολείου.

Το έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα κατασκευαστεί από την «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» -ΚΤΥΠ , θα συμβάλει σημαντικά σύμφωνα με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών της πόλης για στέγαση των νηπίων και ιδιαίτερα των προνηπίων. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλος εξέφρασε την “ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση” του γιατί “με καλή δουλειά και προετοιμασία από την Αντιδημαρχία Παιδείας και άριστη συνεργασία με την ΚΤΥΠ επιτυγχάνεται η ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου που έχει ανάγκη η πόλη”.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button