Αγία ΠαρασκευήΠεριβάλλον

Δημοπρατείται η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Αγ. Παρασκευής

Αλλάζουν όλα στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής με το έργο ανάπλασης που δημοπρατεί ο Δήμος στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Το έργο φέρνει και κυκλοφοριακές αλλαγές με πεζοδρομήσεις και αντιδρομήσεις ενώ αυξάνονται οι χώροι για κυκλοφορία πεζών.

(φωτο: η παρέμβαση στο τμήμα της οδού Γιαβάση)

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανάπλασης ανέρχεται σε 863.500 ευρώ και περιλαμβάνει:

  • την ευρεία επέκταση των πεζοδρομίων της Κεντρικής πλατείας επί της οδού Ευεργέτου Γιαβάση, στο τμήμα από την οδό Στρ. Τόμπρα μέχρι την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου,
  • την αντιδρόμηση μικρού εναπομείναντος τμήματος της Γιαβάση και την μετατροπή του σε ήπιας κυκλοφορίας, η επιφάνεια του οποίου θα είναι στο επίπεδο των πεζοδρομίων και θα διαθέτει θέσεις ολιγόλεπτης στάθμευσης για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων και δύο θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ. Η κυκλοφορία των οχημάτων πέριξ της πλατείας θα γίνεται πλέον ως εξής: Ευθεία στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, αριστερά στην οδό Στρ. Τόμπρα και μετά δεξιά στην οδό Ευεργέτου προς την οδό Αγίου Ιωάννου.
  • Την ανάπλαση – ανακατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρώματος της οδού Ευεργέτου Γιαβάση από την οδό Στρ. Τόμπρα μέχρι την οδό Αγίου Ιωάννου, στο τμήμα έναντι της Κεντρικής πλατείας της Αγίας Παρασκευής και από την οδό Αιγαίου Πελάγους μέχρι την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.
  • Την ανάπλαση – ανακατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρώματος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από Λ. Μεσογείων μέχρι την οδό Ευεργέτου Γιαβάση, στο τμήμα έναντι της Κεντρικής πλατείας.
  • Την ανάπλαση – ανακατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρώματος της οδού Αγίου Ιωάννου από το όριο της προηγούμενης ανακατασκευής της, μέχρι την Ευεργέτου Γιαβάση και από τη οδό Ευεργέτου Γιαβάση μέχρι τη Λ. Μεσογείων.
  • Τη δημιουργία δικτύου όδευσης τυφλών και ραμπών ΑΜΕΑ.
  • Την κατασκευή φρεατίων συλλογής ομβρίων.
  • Την ανακατασκευή των παρτεριών πρασίνου.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου που αναβαθμίζει τη λειτουργικότητα και την αισθητική της Κεντρικής πλατείας και της περιοχής πέριξ αυτής και θα λειτουργήσει σε όφελος των πεζών, της ασφαλούς κυκλοφορίας και της βιώσιμης κινητικότητας»

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button