ΚηφισιάΔήμοιΔημοτικάΝέαΕιδήσεις

Δηλώσεις Θωμάκου για τη συχνή εμφάνιση αγριογούρουνων σε Πολιτεία & Κεφαλάρι

Επί δυόμισι χρόνια οι διελεύσεις αγριογούρουνων είναι καθημερινό φαινόμενο σε Πολιτεία και Κεφαλάρι σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος της Κηφισιάς.

Ο Γιώργος Θωμάκος κλήθηκε να σχολιάσει ένα περιστατικό, το οποίο συνέβη προχθές, όπου αγριογούρουνα περικύκλωσαν και μύρισαν μία γυναίκα με το παιδί της.

«Την περικύκλωσαν και την μύρισαν. Δεν την πείραξαν» δήλωσε στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε πως τα αγριογούρουνα δεν πραγματοποιούν επιθέσεις σε άνθρωπο παρά μόνο αν νιώσουν κίνδυνο για τα μικρά τους.

Σημειώνεται ότι πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν μία οικογένεια από αγριογούρουνα να τρέφεται από έναν κάδο σκουπιδιών.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμάκο ο προφανέστερος κίνδυνος είναι αυτός της σύγκρουσης με αυτοκίνητο. «Έχει συμβεί κατ’ επανάληψη στο οδικό δίκτυο της Εκάλης», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα επισήμανε ότι είναι πολύ επικίνδυνο να πλησιάζουμε τη χοιρομάνα με τα μικρά της και όταν συνοδεύουμε σκυλί που γαβγίζει. «Αγριογούρουνα έχουν σκοτώσει ή κυνηγήσει σκυλιά μαζί με τους συνοδούς τους».

Ο κ. Θωμάκος χαρακτήρισε ως ανεύθυνο οι πολίτες να ταΐζουν τα αγριογούρουνα και αναφέρθηκε σε περιστατικά «όπου κάποιοι τους βγάζουν τροφές ακόμα και σε ταψιά». Ακόμη ζήτησε από τους πολίτες να κλείνουν καλά τους κάδους και όταν κάποιος είναι χαλασμένος να ζητάνε την αντικατάστασή του.

Πηγή: lifo.gr

Tags
Show More

Related Articles

Close