ΚόσμοςΝέαΕιδήσεις

Τέλος τα κολλητά τζιν & η “χαίτη” στην Β. Κορέα γιατί αποτελούν… σύμβολα «καπιταλιστικού lifestyle»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε, σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή Μέσα, τα κολλητά τζιν, το κούρεμα «χαίτη» και συγκεκριμένα πίρσινγκ καθώς αποτελούν σύμβολα «καπιταλιστικού lifestyle».

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση στην κρατική εφημερίδα κατά την οποία χρειάζεται να γίνουν περισσότερα ώστε να σταματήσει η επέλαση της «καπιταλιστικής κουλτούρας» στη χώρα, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο Yonhap. Συγκεκριμένα, στη Rodong Sinmum, την επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στο οποίο εκφράστηκε η ανησυχία ότι οι νέοι Βορειοκορεάτες ακολουθούν όλο και περισσότερο τις τάσεις της δυτικής μόδας.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και για το παραμικρό σημάδι του καπιταλιστικού τρόπου ζωής» αναφέρει το άρθρο που καλεί σε αγώνα. Στο άρθρο αναφέρεται ακόμα πως η επιβολή του σοσιαλισμού σε άλλες χώρες απέτυχε εξαιτίας της «εισβολής του καπιταλιστικού τρόπου ζωής».

Οι νέοι κανόνες αποτελούν μέρος των κατασταλτικών μέτρων που επιβάλει το καθεστώς για «αντι-σοσιαλιστική συμπεριφορά». Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες αναμεταδίδει ο Guardian, το κομμουνιστικό καθεστώς έχει απαγορεύσει τα «μη σοσιαλιστικά» κουρέματα – επιτρέπει συνολικά δεκαπέντε – και έχει εκδώσει εντολή για «σωστά» χτενίσματα.

Πέρα από τις «χαίτες», απαγορεύονται τα «καρφάκια» και τα βαμμένα μαλλιά σύμφωνα με έγγραφα της Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωση Νεολαίας, τα οποία έχει δει η Rodong Sinmum.

Τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούν ως «αστυνομία μόδας» ανάμεσα στα καθήκοντά τους είναι να εμποδίζουν τους πολίτες να φορούν ρούχα τα οποία φαίνονται «πολύ ξένα». Σύμφωνα με τη Metro απαγορεύονται επίσης τα T-shirts με φίρμες.

Πηγή: Lifo.gr

Show More

Related Articles

Back to top button