ΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

Ρωξάνη Μπέη: “Η νέα γενιά μπροστά για Αλλαγή Δημοκρατία Αξιοπρέπεια”

Γράφει η Ρωξάνη Μπέη, υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο κόσμος όλος αλλάζει με ασύλληπτες ταχύτητες.

Εάν δεν ξεπεραστεί άμεσα και αποτελεσματικά το έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης τίποτα δεν θα πάει καλύτερα. Αντίθετα, εάν υπερβούμε την παθογένεια του κακοφορμισμένου πολιτικού δυναμικού, υπάρχει ελπίδα!

Αυτό σημαίνει άμεση αλλαγή συσχετισμού δύναμης μεταξύ των πολιτικών φορέων που μας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο, καθώς και την ριζική ανανέωση των προσώπων που ασκούν την εξουσία ή την ελέγχουν. Επιλογή προσώπων, όμως, που αυτή τη φορά θα γίνει με κύριο κριτήριο την αξιοσύνη και τη χρησιμότητα για τον τόπο και όχι το ατομικό συμφέρον, την εξυπηρέτηση και το ρουσφέτι. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Στις εκλογές οφείλουμε να γυρίσουμε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα των αποτυχημένων κυβερνητών της και τις άρρωστες κοκορομαχίες τους που πληγώνουν την κοινωνία. Να επιλέξουμε με την ψήφο μας προγράμματα και πολιτικές υπέρ της κοινωνίας που στηρίζουν την αξιοπρεπή ύπαρξή μας, μέσα στο ζοφερό τοπίο της περιφερειακής και διεθνούς διακινδύνευσης που βρίσκεται η χώρα μας. Να την θωρακίσουμε ως το κοινό μας σπίτι, με την ηγεσία και την εκπροσώπηση που της αξίζει, κι έτσι να θωρακίσουμε και το κάθε δικό μας «σπίτι», την οικογένεια και το μέλλον καθεμιάς και καθενός μας.

Με την ψήφο μας τασσόμαστε υπέρ της αναγέννησης ενός βιώσιμου και αποτελεσματικού συστήματος υγείας, υπέρ μιας σύγχρονης εκπαίδευσης με επίκεντρο τον άνθρωπο και την υγιή κοινωνική εξέλιξή του, υπέρ της διαφάνειας στη διαχείριση του κράτους από την πολιτική εξουσία, υπέρ του μετασχηματισμού της οικονομίας με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης προϊόντων και έντασης εργασίας στη θέση του κυρίαρχου παρασιστισμού, υπέρ της αποκεντρωμένης βιώσιμης ανάπτυξης, υπέρ μιας κοινωνίας ισότητας των φύλων και ειλικρινούς σεβασμού των δικαιωμάτων, υπέρ της στήριξης των γειτονιών και των επαγγελματιών των πόλεων αντί της μονοκαλλιέργειας της τουριστικής εκμετάλλευσης των αστικών κέντρων, υπέρ ενός προγράμματος κοινωνικής κατοικίας για τους πιο αδύναμους, υπέρ της δίκαιης φορολόγησης και της ανθρώπινης αντιμετώπισης των εξουθενωμένων δανειοληπτών, υπέρ της εργασίας με αξιοπρέπεια και αναλογούσα αμοιβή, υπέρ του περιβάλλοντος αντί του “green washing” αντικοινωνικών συμφερόντων.

Ως νέα γυναίκα, επιστήμων και μάχιμη επαγγελματίας, αυτές τις θέσεις θέλω να εκφράσω στον πολιτικό στίβο, αυτές τις μάχες θέλω να δώσω. Ζητώ την ψήφο σας, για να στηρίξω το παρόν και το μέλλον της γενιάς μου και για να δικαιώσω τις προσδοκίες και των παλιότερων γενιών, όλων όσων θέλουν να δουν άμεσες θετικές αλλαγές στις ζωές τους και να δουν ότι ταυτόχρονα μπαίνουν οι βάσεις για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Για να σταθεί η χώρα όρθια, στην κάλπη της 21ης Μαΐου συμμετέχουμε και ψηφίζουμε για τη δημοκρατία και την πρόοδο στην πατρίδα μας, ψηφίζουμε ΑΛΛΑΓΗ, ψηφίζουμε νέες και νέους για να την κάνουν πράξη.

Πηγή: topontiki.gr

Show More

Related Articles

Back to top button