Αγία Παρασκευή

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Ομόφωνα στο ΣτΕ για τα διαθέσιμα

Δεκτή η εισήγηση του Δημάρχου Γ. Σταθόπουλου

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κατά της υπουργικής απόφασης  μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στις 12 Φεβρουαρίου 2019, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου ο οποίος επισήμανε ότι η απόφαση “καθιστά αδύνατη την λειτουργία των Δήμων  και των Νομικών τους προσώπων και παραβιάζει τη Συνταγματικά κατοχυρωμένη  αυτοτέλεια των ΟΤΑ, το Κοινοτικό Δίκαιο και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας”.

Ωστόσο το βράδυ ανακοινώθηκε η αναστολή της έναρξης εφαρμογής της Απόφασης μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2019 όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος και οι επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ και αντιπροσωπεία της ΕΝΠΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στο διάστημα που μεσολαβεί εκπρόσωποι των δύο υπουργείων, της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ θα συζητήσουν τα ζητήματα που έχουν τεθεί προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button