Αγία Παρασκευή

Δήμαρχος Ραχήλ για την… Μακεδονία

Υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης θα ειναι η Ραχήλ Μακρή με αφορμή και σημαία το Μακεδονικό και λογική σύγκρουσης με όλους και με όλα. φέρνοντας έτσι άλλο χρώμα στις εκλογές. Θα διεκδικήσει τον Δήμο κόντρα στον Θανάση Ζούτσο που εκλέχθηκε με 64%.

Η Ραχήλ Μακρή ετοιμάζεται, όπως η ίδια δηλώνει στα social media, να εγκαινιάσει τα γραφεία της και να ανακοινώσει τον συνδυασμό με τον οποίον θα κατέλθει ξανά στην πολιτική αλλά αυτή τη φορά όχι ως υποψήφια βουλευτής αλλά ως υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης. Και μέσα απο εκεί να αγωνιστεί και για την… Μακεδονία!

Η ίδια άλλωστε δεν έχει σταματήσει να σχολιάζει και να συμμετέχει σε συλλαλητήρια και εκδηλώσεις για το Μακεδονικό ενώ έχει αποκαλύψει ότι η αφορμή για να αποφασίσει τελικώς να διεκδικήσει τον Δήμο Παλλήνης, ηταν όταν άκουσε τον Δήμαρχο Θανάση Ζούτσο να καλεί τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν το ψήφισμα που υπέβαλε η τοπική αντιπολίτευση, το οποίο καταδίκαζε την Συμφωνία για το Μακεδονικό.

Την ίδια στιγμή κι ενώ ετοιμάζεται για τις τοπικές εκλογές στην Παλλήνη εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον να επιλύσει τα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου στον οποίο και η ίδια κατοικεί από το 2004, δεν σταματά την γενικότερη πολιτική της δράση, ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα και συμμετέχοντας σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο ενός πολέμου που η ίδια έχει κηρύξει κατά όλων των άλλων πολιτικών προσώπων και φορέων και πάντα με επιθετικούς χαρακτηρισμούς και συγκρουσιακή διάθεση που έχει ως αποτέλεσμα συχνούς καβγάδες που γίνονται viral στο ιντερνετ.

Με την υποψηφιότητα της, οι αυτοδιοικητικές εκλογές για την Παλλήνη αποκτούν άλλο χρώμα κι αλλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο, ιδιαίτερα προβεβλημένο και γνωστό, με συμπάθειες αλλά και αρκετές αντιπάθειες που χαρακτηρίζεται για την συγκρουσιακή της προσωπικότητα και η οποία θα διεκδικήσει τον Δήμο, κυρίως εναντίον ενός, χαμηλών τόνων παλιού αυτοδιοικητικού Δημάρχου, με πολύ έργο να παρουσιάσει, όπως ειναι ο Βασίλης Ζούτσος.

ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ

Η Ραχήλ Μακρή μπορεί να έχει σπείρει τον ενθουσιασμό σε μια μικρή μερίδα των ψηφοφόρων της περιοχής οι οποίοι ασπάζονται τις ίδιες απόψεις με εκείνη για τα εθνικά θέματα, ωστόσο για να έχει τύχη, θα πρέπει να πείσει ένα ευρύτερο φάσμα ψηφοφόρων, αρχικώς για τις πραγματικές προθέσεις του εγχειρήματος της. Πολλοί εμφανίζονται καχύποπτοι θεωρώντας την κίνηση της ως μια προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης αφού η πρώην βουλευτής, δεν διαθέτει “όχημα” που θα την οδηγήσει και πάλι στη Βουλή. Κυρίως όμως θα πρέπει να πείσει για αυτήν καθ΄αυτή την ικανότητα της να διοικήσει έναν Δήμο.

Υπό αυτό το πλαίσιο, οι φιλοδοξίες της πρώην βουλευτή, έχουν να αντιμετωπίσουν και την πραγματικότητα των πεπραγμένων Ζούτσου ο οποίος κυβερνά τον Καλλικρατικό Δήμο απο την αρχή του, το 2010 και στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε με το εντυπωσιακό 64%. Ο νυν δήμαρχος Παλλήνη, έχει την εικόνα ενός σοβαρού πολιτικού με σημαντικό έργο, μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, υπερκομματικό και συναινετικό προφίλ και μπορεί να προβάλλει ως δική του επιτυχία την ομαλή λειτουργία ενός Δήμου που ουσιαστικά αποτελείται από δυο διαφορετικές πόλεις, και κυρίως το ιστορικών διαστάσεων, μεγάλο έργο της αποχέτευσης που έβγαλε τον Δήμο από το καθεστώς των βόθρων. Το ίδιο μπορεί να κάνει μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι εξασφάλισε την δέσμευση Σπίρτζη για σταθμό Μετρό στον Γέρακα, την σύνδεση της Παλλήνης και του Γέρακα με το δίκτυο του φυσικού αερίου, το εκτεταμένο πρόγραμμα οδοποιίας κλπ.

Για την ώρα πάντως, η Ραχήλ Μακρή, έχει ήδη ξεκινήσει τις σφοδρές προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Δημάρχου Θανάση Ζούτσου άλλα και άλλων παραγόντων του Δήμου Παλλήνης από τους προσωπικούς λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα του ιντερνετ, κάνοντας λόγο για “αυταρχισμό”, “πολιτικό αμοραλισμό” και “φοβικά σύνδρομα”, χωρίς να είναι ξεκάθαρες και οι αφορμές.

Η παρουσία της και μόνο θεωρείται δεδομένο ότι θα πολώσει το πολιτικό κλίμα στον Γέρακα και στην Παλλήνη, ενόψει εκλογών. Φαίνεται πάντως ότι απευθύνεται κυρίως σε συντηρητικούς ψηφοφόρους με κοινή συνισταμένη τις “εθνικές ευαισθησίες”, πράγμα που προκαλεί προβλήματα στην τοπική “γαλάζια” και αποσυσπειρωμένη παράταξη και η ίδια θα χρειαστεί να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να πείσει το υπόλοιπο, πέραν της δεξιάς ακροατήριο.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button