Αγία ΠαρασκευήΠολιτισμόςΚινηματογράφοςΓιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Γ. Σταθόπουλος: “Γιατί όχι κινηματογράφος στο πάρκο;”

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος "Θανάσης Βέγγος" ξανά στο επίκεντρο

Με νέα ανακοίνωσή του ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος επαναφέρει το θέμα του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου “Θανάσης Βέγγος”, θέτοντας ερωτήματα στο Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για τη μεταφορά του Κινηματογράφου από το πάρκο “Στ. Κώτσης” στο 2ο Γυμνάσιο και αιτείται την επιστροφή του Κινηματογράφου στο Πάρκο.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Από το καλοκαίρι του 2015 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής απέκτησε χώρο Θερινού Κινηματογράφου στο Πάρκο «Στ. Κώτσης». Η λειτουργία του ήταν πολύ επιτυχής για πέντε (5) συνεχή καλοκαίρια. Ήταν αποτέλεσμα της επιλογής των ταινιών, του καταπράσινου περιβάλλοντος και ότι είχε όλες ουσιαστικά τις προϋποθέσεις λειτουργίας (στάθμευση – χώροι υγιεινής – καντίνα κ.ά.).

 Το Αθλητικό-Πολιτιστικό Πάρκο «Στ. Κώτσης» είναι ο φυσικός χώρος του Κινηματογράφου όπως και του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων Δήμων της Αττικής, που επίσης έγινε εκεί στη θητεία μας για 5 συνεχή χρόνια. Είχε ξεκινήσει μάλιστα επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στο ίδιο αυτό σημείο του Πάρκου.

Φέτος Δήμαρχος Β. Ζορμπάς δήλωσε με οξύτητα και απρέπεια ότι δεν θα λειτουργήσει Κινηματογράφος. Στη συνέχεια με την πίεση κατοίκων, παρατάξεων και ανθρώπων της Έβδομης Τέχνης αποφάσισε τη λειτουργία του Κινηματογράφου στο 2ο Γυμνάσιο.

Δεν μας άκουσαν στην πρότασή μας να το κάνουν στο Πάρκο, κάτι απολύτως εφικτό. Το επαναφέρουν στο 2ο Γυμνάσιο με παράνομη απόφαση, χωρίς την γνώμη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας: ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΣΕ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, με επιβάρυνση του Σχολείου, με φουσκωτή οθόνη και με επιβάρυνση της οδού Νεαπόλεως από αυτοκίνητα που θα παρκάρουν στα πεζοδρόμιά της που πρόσφατα αναπλάσαμε.

Το ακόμη πιο απαράδεκτο αλλά και λυπηρό είναι ότι ενώ στην αρχή δήλωσαν ότι ο Κινηματογράφος θα γίνει μόνο εφέτος στο Σχολείο (θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Β. Ζορμπάς δεσμεύτηκε δημόσια το καλοκαίρι του ’19 ότι ο Θερινός Κινηματογράφος θα γίνεται στο Πάρκο), τελευταία έχουν και σε αυτό αλλάξει στάση.

 Η πόλη μας απέκτησε χώρο κινηματογραφικών προβολών και θεατρικών παραστάσεων για τους θερινούς μήνες, με μεγάλη προσπάθεια και δουλειά πολλών ανθρώπων στη θητεία μας στο Πάρκο «Στ. Κώτσης». Εάν δεν είχε αυτό το χώρο θα καταλαβαίναμε τη σκέψη του Σχολείου.

Ο θερινός Κινηματογράφος πρέπει να επανέλθει στο φυσικό του χώρο, το Πάρκο, όπως προτείνει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων όπως και ο Β.Ζορμπάς έλεγε στο προεκλογικό του πρόγραμμα το 2014. Η μετατροπή του προαυλίου – γηπέδου μπάσκετ του Σχολείου σε κινηματογράφο είναι περιττή και επιζήμια όχι μόνο  για το Σχολείο αλλά και για όλη την περιοχή.

Show More

Related Articles

Back to top button