ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Λ. Κυρίζογλου: Να συγκλίνουμε με την ευρωπαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, παρουσίασε τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Κυρίζογλου στην συνέντευξη που παραχώρησε, επανέλαβε την πρόθεσή του να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε η ατζέντα της Αυτοδιοίκησης να ενταχθεί ως προτεραιότητα και στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Στην Αυτοδιοίκηση υπάρχει η μεγάλη εικόνα της με τους μεσομακροπρόθεσμους στόχους της Αυτοδιοίκησης και τα άμεσα προς επίλυση θέματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ για να προσθέσει: «Η μεγάλη εικόνα είναι να υλοποιηθεί το συνταγματικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση και την Αποκέντρωση, όπως αυτό ορίζεται στο Σύνταγμα της Ελλάδας του 1975 με τις τροποποιήσεις που έγιναν και ισχύει σήμερα. Στόχος είναι να συγκλίνουμε με την ευρωπαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε επίσης πως σε αυτή τη ζωή κανείς δεν δικαιούται να ευτυχεί μόνος του. «Προσωπικοί παράδεισοι δεν υπάρχουν. Έτσι και στους δήμους. Όλοι μαζί οι δήμοι πρέπει να προχωρήσουμε. Όλοι οι δήμοι ισόχρονα πρέπει να μπορούν να υλοποιήσουν αναπτυξιακά έργα απαραίτητα για τις τοπικές κοινωνίες και αυτό προϋποθέτει προσωπικό και πόρους για όλους».

Ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε μεταξύ άλλων, τον σημαντικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι δήμοι στη στήριξη των κοινωνιών, που σε πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως η πανδημία και η ενεργειακή κρίση τις κράτησαν όρθιες.

Show More

Related Articles

Back to top button