ΧαλάνδριΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Γ. Κουράσης: “Πόσο παραπάνω απ’ όσα έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή θα πληρώσουν οι δημότες για το νέο Δήμαρχείο;”

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση, Γιώργο Κουράση, η σύμβαση για την ανέγερση του νέου δημαρχείου Χαλανδρίου υπογράφθηκε στις 10/3/2020 με συνολικό ποσόν 11.748.083,13 ευρώ όπου συμπεριλαμβάνονται και απρόβλεπτα ύψους 731.311,15 ευρώ.

Ειδικότερα, ο κ. Κουράσης αναφέρει ότι “βρισκόμαστε στη θεμελίωση του έργου και ήδη η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την διάθεση 434.000 ευρώ από το κονδύλι του προϋπολογισμού του έργου που αφορά στα απρόβλεπτα του έργου”, προσθέτοντας:

“Δηλαδή από το κονδύλι που έχει προβλεφθεί να καλύψει τις ενδεχόμενες υπερβάσεις του έργου, ως προς τις αιτιολογημένες απρόβλεπτες δαπάνες που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση του έργου ή και τις αστοχίες της μελέτης”.

“Η θλιβερή διαπίστωση είναι ότι ενώ ακόμα είμαστε στην αρχή του έργου και ήδη το 60% των απροβλέπτων δαπανών (434.000 Ευρώ από τις 731.000 ευρώ του κονδυλίου) κατασπαταλήθηκε” συμπληρώνει ο επικεφαλής του συνδυασμού Χαλάνδρι σε Δράση.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης ο κ. Κουράσης τονίζει:

“Πιστεύει κανείς πια ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στον προϋπολογισμό που η δημοτική αρχή έχει υπολογίσει και έχει ψηφίσει; Πιστεύει ακόμα κανείς ότι τα 11.748.083,13 ευρώ θα είναι αρκετά; 

Πιστεύει ακόμα κανείς ότι το υπόλοιπο κονδύλι των απροβλέπτων εξόδων που έχει απομείνει θα μπορέσει να καλύψει τις μελλοντικές αστοχίες της μελέτης ή τις πραγματικά απρόβλεπτες δαπάνες;

Πιστεύει κανείς ότι όλο το υπόλοιπο έργο θα υπερβεί τα προϋπολογισθέντα κατά μόλις 297.000 ευρώ όταν σήμερα, πριν ακόμα φθάσουμε έστω στην αναδομή, ήδη υπάρχει εκταμίευση κατά 434.000 ευρώ;

Άραγε πόσο παραπάνω θα πληρώσουν οι δημότες για το νέο δημαρχείο; Πόσα παραπάνω από όσα ο δήμαρχος και η δημοτική διοίκηση μας έχουν επίσημα ανακοινώσει και ψηφίσει;

Η παραδοχή της διοίκησης ότι «προφανείς παραλήψεις της μελέτης» (ακραία ομολογία προχειρότητας), καθώς και από απαιτήσεις που κρίθηκαν απαραίτητες «σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς και κανόνες» (χωρίς να αναφέρονται αυτοί οι νέοι κανόνες) δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίσθηκε το όλο έργο. (Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι νέοι κανονισμοί από τη δημοπράτηση του έργου και μετά;)

Μας λέει επίσης ο κ. Ρούσσος πως μετά τον επανυπολογισμό της μελέτης αντιστήριξης προέκυψε η τελική διαστασολόγηση των οπλισμών των πασσάλων.

Αναρωτιόμαστε: Γιατί έγινε επανυπολογισμός της μελέτης;

Η προχειρότητα στο μεγαλείο της.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Εάν έλθει προς έγκριση οιαδήποτε πρόσθετη αύξηση του προϋπολογισμού του έργου με ανακεφαλαιωτικούς πίνακες ή πρόσθετες συμβάσεις η ευθύνη θα βαραίνει εξ ολοκλήρου τον δήμαρχο, που ως προϊστάμενος των υπηρεσιών δεν διασφάλισε η εφαρμοζόμενη μελέτη να είναι επικαιροποιημένη, ορθή, χωρίς κενά και παραθυράκια για υπερβάσεις.

Δεν το πιστεύουμε ότι δεν θα συμβεί, όμως ελπίζουμε να διαψευσθούμε.”

ΠΗΓΗ: enypografa.gr

Show More

Related Articles

Back to top button