Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Κολωνού 2023 ξεκινά στις 8-28 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλες εκδηλώσεις και στο θέατρο Γκράβας13 - 26 Σεπτεμβρίου

 

Το Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων, επιστρέφει δυναμικά τον Σεπτέμβριο στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού. Σημείο συνάντησης το θέατρο Κολωνού, που από τις 8 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2023 θα φιλοξενήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ξεχωριστές ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, που επιμελήθηκε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με τη θεατρική παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη με την Μαρία Κίτσου και τον Φάνη Μουρατίδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης έρχεται στο θέατρο Κολωνού με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Μαλλιά Κουβάρια» του Νικόλαου Λάσκαρη με τον Νίκο Ορφανό, κ.ά, ενώ ο Αργύρης Αγγέλου και η Ιωάννα Πηλιχού μας υποδέχονται με το θρίλερ «Ο Συλλέκτης» του Τζων Φώουλς. Η σκηνή του θεάτρου θα φιλοξενήσει τον «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή με τους Γιάννη Στάνκογλου και Μαριλίτα Λαμπροπούλου, αλλά και την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή με την Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τους Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννη Παπαζήση, κ.ά. Ο «Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς με την Κάτια Δανδουλάκη στον εμβληματικό ρόλο της Αμάντα και τους Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Ρένο Ρώτα, αλλά και η ξεκαρδιστική κωμωδία «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τους Σοφία Βογιατζάκη, Άννα Μονογιού, Λίλη Τσεσματζόγλου, κ.ά. κάνουν επίσης στάση στο θέατρο Κολωνού. Οι θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ ολοκληρώνονται με την Έλενα Μαυρίδου να σκηνοθετεί την «Άλκηστις» του Ευριπίδη με συμπρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λάλο και τη μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη, όπου η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και μία ομάδα ηθοποιών συναντούν τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν μουσικά αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες και καλλιτέχνες, στον Μίκη Θεοδωράκη με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους Κώστα Μακεδόνα, Παναγιώτη Πετράκη και Άγγελο Θεοδωράκη, στον Γιάννη Μαρκόπουλο με τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων στον Στράτο Διονυσίου με τους Άγγελο, Στέλιο και Διαμαντή Διονυσίου, καθώς και ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο ελληνικό tango με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας», τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα και τους Άννα Ματσούκα, Μπάμπη Τσέρτο, Κωνσταντίνο Τζέμο, Χρήστο Αμβράζη και Κατερίνα Μελίτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη. Τέλος, τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων θα δώσουν το δικό τους «ηχηρό» παρόν στο Φεστιβάλ με εξαιρετικές συναυλίες, όπου συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικούς, όπως τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο Σπύρος Κλείσσας, ο Θάνος Ολύμπιος, ο Alexandros Affolter, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Γιάννης Μπελώνης και ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κολωνού είναι ελεύθερη αποκλειστικά και μόνον με δελτία εισόδου. Μείνετε συντονισμένοι για την έναρξη της διάθεσης των δελτίων εισόδου. Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις στο θέατρο Γκράβας είναι με ελεύθερη είσοδο.

Τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ.

Θέατρο Κολωνού:Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός.                      Πρόσβαση στο θέατρο Κολωνού: Γραμμή Μετρό 2: στάση Σεπόλια & στάση Σταθμός Λαρίσης Λεωφορειακές γραμμές: 057 (στάσεις Καλλιπόλεως, Ηλέκτρας), Α13 (στάση Αρμονία), Α10 και Β10 (στάση Δομοκού) Γραμμή Τρόλεϊ: 12 (στάση Αρμονία) & 1 (στάση Δομοκού).

Θέατρο Γκράβας:Ταϋγέτου 60, Γκράβα Πρόσβαση στο θέατρο Γκράβας:Γραμμή Μετρό 1: στάση Κάτω Πατήσια Λεωφορειακές γραμμές: 054 (στάση Σχολεία Γκράβας), 608 (στάση Αγ. Λουκάς), 622 (στάση Ταϋγέτου) & Α8 (στάση Αγ. Λουκάς) Γραμμές Τρόλεϊ: 3, 5 & 11 (στάση Αγ. Λουκ

 

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button