ΒριλήσσιαΠολιτισμός

Για 5η χρονιά το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων

Ξεκινά στις 19/11 το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων, το οποίο συνεχίζει την λειτουργία του για 5η χρονιά.

Τα μαθήματα-διαλέξεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα “Ν. Εγγονόπουλος”, στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, “το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων συνεχίζει τη λειτουργία του και για τη χρονιά 2018-2019 με θεμελιώδη επιδίωξη τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων σε εκείνες τις επιμορφωτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ατόμου, στην καλλιέργεια συμπεριφορών συμβατών με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον κόσμο και γενικότερα στην ανάπτυξη της ιδιότητας του ενεργού και ενημερωμένου πολίτη.

Σήμερα οι εξελίξεις στην οικονομία την τεχνολογία και τις κοινωνικές δομές ευνοούν περισσότερο παρά ποτέ την ανάπτυξη ανοιχτών συστημάτων εκπαίδευσης –επιμόρφωσης τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα.

Σε αντίθεση με την τυπική εκπαίδευση το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων καλύπτει και τη χρονιά αυτή ένα μεγάλο φάσμα ηλικιών χωρίς να υπολογίζει τη μορφωτική πορεία των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προτάσεις φορέων της πόλης μας σε μια προσπάθεια του δήμου για το άνοιγμα του θεσμού στην τοπική κοινωνία.

Τα μαθήματα – διαλέξεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του τρέχοντος έτους 2018-2019 καλύπτουν την εξής θεματολογία: Λογοτεχνία, Κοινωνικά, Φιλοσοφία, Βιοηθική”.

Οι ενδιαφρόμενοι μπορούν να λάβουν ειδικότερη πληροφόρηση επικοινωνόντας με την Αντιδημαρχεία Παιδείας και Εθελοντισμού στο τηλέφωνο 2132050501.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button