ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Βύρωνας: Κλείνει για δύο εβδομάδες σχολείο λόγω επειγουσών τεχνικών εργασιών

Κλειστό θα παραμείνει το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Βύρωνα, μετά από απόφαση του Δήμου, για την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εκτελεστούν κατεπείγουσες εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση σαθρών σοβάδων στις μετόπες του σχολείου.

Από τον έλεγχο που διενήργησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προέκυψε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, η εμφανής –εξωτερικά- αποσάθρωση, είναι εκτεταμένη και απαιτείται αποξήλωση και αντικατάσταση των σοβάδων αυτών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από τον Δήμο: «Λόγοι ασφάλειας των παιδιών και των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιβάλλουν τη διακοπή της λειτουργίας του σχολείου, προκειμένου να γίνουν σωστά και με ασφάλεια οι προβλεπόμενες εργασίες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει, χωρίς να εκτεθεί κανένας σε κίνδυνο. Κατά το διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης τόνισε πως «Ζητούμε την κατανόηση των μαθητών, των γονέων – κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών για την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας του σχολείου, αλλά ως δημοτική αρχή θεωρούμε ότι σε ζητήματα ασφάλειας δεν χωρούν ημίμετρα αλλά σίγουρες λύσεις, όση ταλαιπωρία κι αν συνεπάγονται, προσωρινά».

Όπως πληροφορηθήκαμε στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα πραγματοποιούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Show More

Related Articles

Back to top button