Αγία ΠαρασκευήΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Γ.Σταθόπουλος: “Απραξία στα Πευκάκια επί θητείας Ζορμπά”

Σε συνέλευση των κατοίκων στα Πευκάκια την περασμένη Κυριακή (19/3) έδωσε το “παρών” ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της “Νίκης των Πολιτών”, Γιάννης Σταθόπουλος.

Σε αυτή, παρουσίασε τα έργα της “Νίκης των Πολιτών ” από το 2014 ως το 2019, ενώ τόνισε πως επί εποχής του νυν δημάρχου, Βασίλη Ζορμπά υπήρξε απραξία στα Πευκάκια.

Αναλυτικά:

Στην Συνέλευση κατοίκων στα Πευκάκια την Κυριακή 19/3/2023 με διοργάνωση από τον πολύ δραστήριο Σύλλογο Πευκάκια Αγ. Παρασκευής «Η Αναγέννησις», μου δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσω τα έργα μας ως Δημοτική αρχή 2014 – 2019:

Κατασκευάσαμε αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων στις οδούς Γ. Παπανδρέου, Αγ. Αναργύρων, Θερίσσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Υμηττού και Σάμου, που στην συνέχεια ασφαλτοστρωθήκαν.

Ολοκληρώσαμε και λειτουργήσαμε τον Παιδικό Σταθμό της οδού Αισώπου.

Δημοπρατήσαμε το 14ο Νηπιαγωγείο στην οδό Αγ. Βασιλείου που ήδη λειτουργεί.

Ανακατασκευή προαύλειου χώρου, του γηπέδου 5χ5 και της αίθουσας εκδηλώσεων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο όπως και περίφραξη παλαιού κτίσματος και καθολικός ελαιοχρωματισμός όπως και στο 7ο Νηπιαγωγείο.

Έργο διανοίξεων-πεζοδρομήσεων δεκαέξι οδών στα Πευκάκια ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ.

Κατασκευάστηκε νέα Παιδική Χαρά στη γωνία οδών Αισώπου και Ερμού (η τελευταία Παιδική Χαρά έγινε το 2004).

Έγινε ανάπλαση του γηπέδου μπάσκετ της οδού Βικέλα, περίφραξη του παλαιού γηπέδου μπάσκετ και τοποθέτηση πολλών καθιστικών.

Λειτούργησε (και έγινε ονοματοδοσία ως “Μιχ. Μιχαηλίδη”) η πεζογέφυρα στον Σταυρό.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των πεζοδρόμων πέριξ του Παιδικού σταθμού της οδού Αισώπου όπως και στην οδό Πολυμνίας (με διάνοιξη της οδού).

Έγιναν ασφαλτοστρώσεις των οδών Αγελάου, Δημόκριτου, Αισώπου, τμήματος της Αγ. Τριάδος και Ζαΐμη, όπως και επίστρωση με κυβόλιθο των οδών Μινωτή και Κάδμου.

Τοποθετήθηκε φανάρι για πεζούς στην οδό Κλεισθένους.

Έγινε ανάπλαση και πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς Εθν. Μακαρίου και Αγ. Αναργύρων.

Απομακρύνθηκαν όλα τα μπάζα από το Αθλητικό Κέντρο (που υπήρχαν από το 2014, όταν αναλάβαμε).

Κάθε καλοκαίρι κάναμε λεπτομερή καθαρισμό, για πρώτη φορά με εργολαβία, πολλών οικοπέδων και του Αθλ. Κέντρου.

Εκδόθηκε, μετά από πολλή δουλειά για την μελέτη, η άδεια δόμησης για νέο Παιδικό Σταθμό στην οδό Αγ. Βασιλείου και πετύχαμε την χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Αττικής.

Έγινε αντικατάσταση των κατεστραμμένων ξύλινων καθιστικών στην Πλατεία Αντώνη Σαμαράκη και την Παιδική χαρά (οδοί Αγ. Αναργύρων και Εθν. Μακαρίου).

Επαναφέραμε τις Συνελεύσεις κατοίκων, που κατήργησε, όπως και τώρα ο κ. Ζορμπάς.

Το έργο ομβρίων ύψους 2,5 εκατ. Ευρώ, που αφορά πολλές οδούς της περιοχής, με χρηματοδότηση της Περιφέρεια Αττικής.

Απραξία επί 3,5 χρόνια

Η σημερινή Δημοτική αρχή επί 3,5 ολόκληρα χρόνια, δεν έχει προσθέσει τίποτα ουσιαστικό.

Καμία εξέλιξη στον χώρο του Αθλητικού κέντρου (ο Σύλλογος επιμελείται την έκταση των 21 στρεμμάτων), καμία ασφαλτόστρωση, καμία βελτίωση πεζοδρομίων, κανένα νέο έργο πλην του νέου Παιδικού σταθμού.

Ότι έχει εξαγγείλει αναμένεται λίγο πριν τις εκλογές!

Δήλωσα, τέλος, ότι η ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής – Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση θα είναι αρωγός και υποστηρικτής για να λυθούν προβλήματα που απασχολούν την περιοχή των Πευκακίων (Αθλητικό Κέντρο, Πλατείες, Κυκλοφοριακή μελέτη, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός κ.α.).

ΥΓ1: Τον Ιούνιο του 2021, μέλη της Δημοτικής μας Κίνησης καθάρισαν μεγάλο τμήμα του χώρου του Αθλητικού κέντρου (τελευταία φωτογραφία) σε συνεννόηση με τον Σύλλογο.

ΥΓ2: Στα πλαίσια της δράσης μας «συναντήσεις στις γειτονιές» της Αγίας Παρασκευής προγραμματίζουμε δυο συναντήσεις στα Πευκάκια σε σύντομο διάστημα.

Show More

Related Articles

Back to top button