ΒριλήσσιαΠεριβάλλον

Βριλήσσια: Πρώτος Δήμος σε επεκτάσεις φυσικού αερίου

Την μεγαλύτερη αύξηση δικτύου και συνδέσεων στην Αττική παρουσιάζουν τα Βριλήσσια. Πρώτος Δήμος στην Αττική με επεκτάσεις 15 χλμ τα τελευταία, μόνο δυο χρόνια. Για την κάλυψη όλης της πόλης με φυσικό αέριο, δεσμεύεται ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης.

Ο Δήμος με την μεγαλύτερη αύξηση δικτύου και συνδέσεων σε όλη την Αττική είναι Δήμος Βριλησσίων, σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Αυτό δηλώνει στην V ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Χρήστος Σκουλίδας, τονίζοντας την “άψογη συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Βριλησσίων. Είναι από τους Δήμους που έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου. Είναι ο Δήμος με την μεγαλύτερη αύξηση δικτύου και συνδέσεων τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το υφιστάμενο δίκτυο. Στα Βριλήσσια οφείλεται το 50% περίπου της εμπορικής ανάπτυξης του δικτύου τα τελευταία χρόνια”.

Ρεκόρ επεκτάσεων φυσικού αέριου από τον Δήμο Βριλησσίων

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΔΑ Αττικής, τα τελευταία δυο χρόνια, ο Δήμος Βριλησσίων δημοπράτησε και παρέλαβε δίκτυο συνολικού μήκους 15 χλμ, καλύπτοντας μεγάλες περιοχές της πόλης που παρέμεναν χωρίς φυσικό αέριο.

Το συνολικό μήκος του δικτύου που κατασκευάστηκε στα Βριλήσσια τα τελευταία δυο χρόνια, είναι σχεδόν όσοτο συνολικό μήκος των προγραμματισμένων επεκτάσεων του δικτύου στο σύνολο της Αττικής για την διετία 2018 – 2019 που συνολικά φτάνει τα 15,5 χλμ.

Αποτέλεσμα εικόνας για επεκτασεις φυσικο αεριο βριλησσια

Συνολικά, στον προγραμματισμό της ΕΔΑ για την επόμενη πενταετία, προβλέπεται η επέκταση του δικτύου σε 38 δήμους της Αττικής σε μήκος 35,5 χιλιόμετρων.

Το πρόγραμμα της ΕΔΑ προβλέπει ότι θα επενδυθούν για την ανάπτυξη του δικτύου 8,9 εκατ. ευρώ ενώ για παροχετευτικούς αγωγούς και μετρητές θα δοθούν 11,13 εκατ. ευρώ για συνολικά 7480 παροχές και 23572 μετρητές.

Μανιατογιάννης: “Συνεχίζονται οι επεκτάσεις”

Νέα έργα επέκτασης του δικτύου προωθούνται από τον Δήμο. Πρόσφατα, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης συγκάλεσε ειδική σύσκεψη με τους διαπιστευμένους εργολήπτες έργων φυσικού αερίου, για να τους ενημερώσει για τις νέες επεκτάσεις του δικτύου που προβλέπεται να γίνουν άμεσα στην πόλη (ενδεικτικά στις οδούς Φλωρίνης, Θερμοπυλών, Κισσάβου , Αλφειού, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Υψηλάντου, Έβρου, Κολοκοτρώνη, Σπάρτης, Πατρόκλου κ.α.)

Με δήλωση του ο κ. Μανιατογιάννης θέτει το θέμα των έργων επεκτάσεων φυσικού αέριου, σε προσωπικό του στοίχημα: “Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη μας και η κάλυψη του συνόλου αυτής, αποτελεί για μένα προσωπικό στοίχημα. Οι δημότες γνωρίζουν πολύ καλά το έργο που έχει γίνει. Μέσα σε δυο χρόνια, παραδώσαμε 15 χλμ, δικτύου ενώ ‘επί πάρα πολλά χρόνια το φυσικό αέριο δεν ερχόταν καν στα Βριλήσσια. Υλοποιήσαμε τόσο μεγάλο δίκτυο μέσα σε τόσο λίγο καιρό. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώσει αυτό το έργο που αποτελεί ουσιαστική παρέμβαση για την ποιότητα ζωής των δημοτών”.

Αποτέλεσμα εικόνας για επεκτασεις φυσικο αεριο βριλησσια

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button