Βριλήσσια

Βριλήσσια “ήπιας κυκλοφορίας” – Ψηφίστηκε η νέα κυκλοφοριακή μελέτη

Αλλάζει πλήρως η καθημερινότητα της πόλης

Αλλάζουν τα πάντα στα Βριλήσσια με το νέο κυκλοφοριακό σχέδιο που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και είναι πρώτη πρώτη μεγάλη παρέμβαση στον τρόπο με τον οποίο κινείται και λειτουργεί η πόλη από το 2000.  Η εκπόνηση και ολοκλήρωση του αποτέλεσε μια απο τις βασικές προτεραιότητας της διοίκησης Μανιατογιάννη. Βασικός στόχος είναι η μετατροπή των Βριλησσίων σε ένα προάστιο “ήπιας κυκλοφορίας” και άξονες του σχεδίου είναι η αποτροπή των διαμπερών κινήσεων μέσα από τους τοπικούς δρόμους για την προστασία των γειτονιών με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, η μονοδρόμηση των βασικών συλλεκτήριων οδών, η λήψη μέτρων για την μείωση των ταχυτήτων αλλά και για την ασφαλή κίνηση των μαθητών και δημιουργία δικτύου περιπάτου και ποδηλατοδρόμων.

Οι κυριότερες αλλαγές που έρχονται με την νέα κυκλοφοριακή μελέτη είναι οι εξής:

*Πεζοδρόμηση της κυκλοφορίας των τμημάτων της οδού Εθνικής Αντιστάσεως πριν και μετά την Πλατεία Αναλήψεως.

*Μονοδρόμηση των τεσσάρων βασικών οδικών αξόνων 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, Κύπρου (εκτός απο το εμπορικό σημείο του παλαιού Τέρματος) και Αναλήψεως.

*Αντιδρόμηση της οδού Τροίας με κατεύθυνση προς την οδό Πηλέως και της οδού Πηλέως με κατεύθυνση προς την Λ. Πεντέλης.

*Μετατρέπονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας οι: Μαραθώνος, Πλαταιών, Εθνικής Αντιστάσεως, Γράμμου, μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου-Κύπρου, Ταϋγέτου, Πιερίων μεταξύ των οδών Ολύμπου και Κισσάβου, Δ. Βερνάρδου, Δίρφης μεταξύ των οδών Ταϋγέτου και Κισσάβου, Σοφοκλέους μεταξύ των οδών Ταϋγέτου και Κισσάβου, Αχελώου μεταξύ των οδών Μπακογιάννη και Ταϋγέτου, Διομήδους, Αργοναυτών, Πλάτωνος, Δημαρχείου, Καλλιανίου, Ι. Κολεβέντη, Ν. Πασχαλίδη, Κονίτσης. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα θα διαμορφωθούν και οι παρακάτω βασικοί άξονες σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας: Δωδεκανήσου, Φλωρίνης, Πίνδου, Πάρνηθος, Υμηττού.

*Διαμορφώνονται οι πεζόδρομοι της  Εθνικής Αντιστάσεως μεταξύ 28ης Οκτωβρίου- Κύπρου, Αναλήψεως από Λ. Πεντέλης έως Πλατεία Αναλήψεως, Λυκαβηττού – Ξάνθης για να αποτελέσει συνέχεια της περιπατητικής- ποδηλατικής διαδρομής της οδού Μαραθώνος, Βριλησσού (παραρεμάτια διαδρομή).

*Διευρύνονται και ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια σε όλες τις διασταυρώσεις των βασικών συλλεκτήριων οδών.

*Ξεκινά εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης, και

*Πυκνώνουν οι γραμμές αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button