ΒριλήσσιαΠεριβάλλον

Βραβείο για την ανακύκλωση στον Δήμο Βριλησσίων

Μια ακόμη διάκριση απέσπασε ο Δήμος Βριλησσίων για το πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων του αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών του.

Ο Δήμος Βριλησσίων και ειδικότερα η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, έλαβε το Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή και τις δράσεις εκπαίδευσης και επιβράβευσης πολιτών μέσω της δημοτικής πλατφόρμας ‘followgreen.gr/vrilissia’.

Το βραβείο απένειμε στον Δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη, η Υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο πλαίσιο της 3ης Τελετής Απονομής των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος (DG Environment) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Ο κ. Μανιατογιάννης δήλωσε ότι “το πρόγραμμα χωριστής διαλογής απορριμμάτων του Δήμου Βριλησσίων προχωρά αποδοτικά και εξελίσσεται συνεχώς. Η ενημέρωση και εκπαίδευση των δημοτών τόσο στα νοικοκυριά όσο και στα σχολεία μας, μεταξύ άλλων, επιτυγχάνεται, μέσα από τις νέες τεχνολογίες και τη διασύνδεσή των νοικοκυριών και των τοπικών επιχειρήσεων με επίκεντρο την Ανακύκλωση-Κομποστοποίηση με Διαλογή στην Πηγή, αλλά και ανάλογη επιβράβευση της μαθητικής κοινότητας του Δήμου μας, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας followgreen.gr/vrilissia.”

O Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης ανέφερε σχετικά ότι ‘με κοινωνική συνείδηση και συνεργασία, ουσιαστικά με ένα “κλικ” αλλαγή συνήθειας στον καθημερινό τρόπο απόρριψης, μπορούμε γρήγορα να πάμε μπροστά. Να ωφεληθεί οικονομικά και κυρίως περιβαλλοντικά ο τόπος μας, να περιφρουρήσουμε το περιβάλλον, των Βριλησσίων και της Αττικής γης και των υδάτων μας. Η καθαριότητα και η διαλογή στην πηγή είναι πολιτισμός.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button