ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Δήμος Νέας Ιωνίας: Αμετάβλητα τα ανταποδοτικά τέλη και το 2023

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα ανταποδοτικά τέλη και το 2023 στον Δήμο Νέας Ιωνίας.

Η δημοτική αρχή αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των ΑΣΑ (ΕΣΔΑ-ΠΕΣΔΑ) έχει τα τρία τελευταία χρόνια ξεκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας του Δήμου στο νέο πλέον μοντέλο διαχείρισης δίνοντας έμφαση “στη διαλογή στην πηγή” που προβλέπει τη μέγιστη δυνατή ανάκτηση πρώτων υλών από την ανακύκλωση και επιβάλλει η περιβαλλοντική νομοθεσία, χωρίς βέβαια να εξασφαλίσει πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.

Ως δημοτική αρχή αντιτιθέμεθα στα πρόωρα πέναλτι, δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιβαρύνουμε τους κατοίκους με αύξηση των ανταποδοτικών τελών, απεναντίας προχωρήσαμε προ τριετίας στην μείωση κατά 10% και θα συνεχίσουμε με κίνητρα προς τους πολίτες που θα εφαρμόζουν το πρόγραμμα της ανακύκλωσης.

Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως προτεραιότητα την ανακύκλωση, γνωρίζοντας πλέον ότι αυτό δεν είναι κάτι που επαφίεται στη διακριτή ευχέρεια του Δήμου, αλλά καθίσταται ως επιτακτική ανάγκη προσαρμογής της χώρας μας στα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Τα σκουπίδια πλέον είναι πλούτος και όχι άχρηστα υλικά που τα εναποθέτουμε δεξιά – αριστερά και ακόμη χειρότερα να τα θάβουμε στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων με προφανείς οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες.

Στόχος μας είναι οι πολίτες να μπουν άμεσα στη διαδικασία αυτή και να καθιερώσουμε ως Δήμος την αρχή της ανταποδοτικότητας στη βάση του “πληρώνω όσο πετάω”, κάτι βέβαια που λειτουργεί εξατομικευμένα και επιβραβεύει επί της ουσίας αυτούς που κάνουν ανακύκλωση.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πρόσληψη προσωπικού και ασφαλώς η καλή συνεργασία με όλους τους πολίτες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας».

Show More

Related Articles

Back to top button