ΚοινωνίαΚόσμοςΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Αποφυλακίστηκε με εγγύηση ο βασικός κατηγορούμενος για την δολοφονία του Τζορτζ Φλοϋντ

Ο κατηγορούμενος πρώην αστυνομικός κατέβαλε το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν στη Μινεάπολις, ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, ο Ντέρεκ Σόβιν κατέβαλε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων και η αρμόδια επιτροπή επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν πλέον υπό κράτηση στις εγκαταστάσεις της πολιτείας του Oak Park Heights, όπου κρατείτο. Τα αρχεία της φυλακής του Hennepin County δείχνουν ότι απελευθερώθηκε λίγο πριν τις 11:30 π.μ.
Δεν έχει διευκρινιστεί το πού ακριβώς βρήκε το ποσό ο Σόβιν, όπως αναφέρει το Associated Press. Ο Σύνδεσμος Αστυνομικών της Μινεσότα, που διαθέτει νομικό ταμείο άμυνας, δεν παρείχε χρήματα για την εγγύηση, διαβεβαίωσε εκπρόσωπός του.
Ο Σόβιν είχε την επιλογή να καταθέσει εγγύηση για 1,25 εκατομμύρια δολάρια χωρίς όρους ή 1 εκατομμύριο δολάρια με όρους. Υπό τις προϋποθέσεις της απελευθέρωσής του, πρέπει να παρευρεθεί σε όλες τις παραστάσεις του δικαστηρίου, δεν μπορεί να έχει άμεση ή έμμεση επαφή – συμπεριλαμβανομένων των social media – με κανένα μέλος της οικογένειας του Φλόιντ, δεν μπορεί να εργαστεί στην επιβολή του νόμου ή την ασφάλεια και δεν πρέπει να διαθέτει όπλα.
Οι άλλοι τρεις αξιωματικοί που επίσης κατηγορούνται για την δολοφονία Φλόιντ, κατέθεσαν στο παρελθόν ποσά εγγύησης 750.000 δολ. και ήταν ελεύθεροι, εν αναμονή της δίκης. Επί του παρόντος, και οι τέσσερις άνδρες θα κληθούν στη δίκη του Μαρτίου. Ωστόσο, ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν ξεχωριστές δίκες.
Δολοφονία Φλόιντ: Συνελήφθησαν και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί
Ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε στις 25 Μαΐου, όταν ο Σόβιν έβαλε το γόνατό του στο λαιμό του για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Εκείνος δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ο θάνατος του Φλόιντ σήμανε την αρχή διαδηλώσεων σε όλον τον κόσμο για τα δικαιώματα των μαύρων. Ο Σόβιν και οι τρεις άλλοι αξιωματικοί απολύθηκαν. Ο Σόβιν κατηγορείται για δολοφονία δεύτερου βαθμού, δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία. Οι Λέιν, Κουένγκ, και Τάο κατηγορούνται για συνέργεια σε δολοφονία δεύτερου βαθμού και ανθρωποκτονία.
Πηγή: lifo.gr
Show More

Related Articles

Back to top button