ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: “Ο ΑΒ Βασιλόπουλος απέλυσε καρκινοπαθή εργαζόμενη …γιατί «δεν τηρεί τις διαδικασίες»”

Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας η αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» απέλυσε εργαζόμενη καρκινοπαθή με τον προκλητικό και απάνθρωπο ισχυρισμό ότι «δεν τηρεί τις διαδικασίες».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας:

Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο από συναδέλφισσες και συναδέλφους στα σουπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, για τις συνθήκες εργασίας και τις πιέσεις που τους ασκούνται, είναι καθημερινές. Κυρίως είναι συναδέλφισσες και συνάδελφοι που εργάζονται χρόνια στην εταιρεία και έχουν κατοχυρωμένα κάποια βασικά δικαιώματα όπως επιδόματα και 3ετίες. Δηλαδή εργαζόμενοι που η εργοδοσία τους θεωρεί μεγάλο κόστος από το οποίο θέλει να απαλλαγεί!

Είναι τέτοια η πίεση και η τρομοκρατία που συναδέλφισσες παθαίνουν κρίσεις πανικού, υποφέρουν από έντονο άγχος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ” αρρωσταίνουν ” όταν μπαίνουν στο κατάστημα για να πιάσουν βάρδια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν αντέχουν και παραιτούνται. Αυτός είναι ο στόχος της εργοδοσίας και αν δεν καταφέρει να τους ωθήσει στην παραίτηση, τους απολύει. Μάλιστα έφτασε στο σημείο ακόμα και συναδέλφισσα μας καρκινοπαθή να της ανακοινώσει την απόλυση της με την αιτιολογία ότι ” δεν τηρεί τις διαδικασίες “!

Αλλά για ποιές διαδικασίες κάνει λόγο; Αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ έχουν γονατίσει στη δουλειά. Εργάζονται από πόστο σε πόστο και από τμήμα σε τμήμα με χρονοδιαγράμματα και στόχους ανέφικτους, με προγράμματα με βάση τις ανάγκες του κάθε καταστήματος. Τη μια μέρα είναι πρωί, την άλλη ενδιάμεση και την μεθεπόμενη μέρα απογευματινή βάρδια και πάει λέγοντας! Το ρεπό δίνεται όποτε θέλει η εργοδοσία, το ίδιο και οι άδειες. Ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση στις αποθήκες της αλυσίδας με τους εργολάβους να αλωνίζουν και εκατοντάδες εργαζόμενους, κυρίως μετανάστες να εργάζονται εξαντλητικά ωράρια, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα σε αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, αδειών κ.α.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για το σύνολο των εργαζομένων τόσο στην ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, όσο και στις υπόλοιπες αλυσίδες σούπερ μάρκετς και γενικότερα στο εμπόριο. Εργαζόμενες και εργαζόμενοι στα όρια της σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης. Από αυτό το ξεζούμισμα και το τσάκισμα των δικαιωμάτων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων η εργοδοσία βγάζει τρελά κέρδη. Και το κάνει αυτό αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας που έχει εξασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να έρθουν σε επικοινωνία με το σωματείο μας. Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Όπλο ο συλλογικός μας αγώνας και η αλληλεγγύη. Μέσα σε κάθε κατάστημα, στις αποθήκες και τα γραφεία σηκώνουμε το ανάστημα μας όπως έκανε και η συναδέλφισσα που είπε όχι στην απόλυση της και ήρθε σε επαφή με το σωματείο της. Μαζί να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα, μαζί να απαντήσουμε στην εργοδοτική ασυδοσία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΜΑΣ

Show More

Related Articles

Back to top button