Αγία Παρασκευή

Αποκτά Στάδιο η Αγία Παρασκευή

Έργα σε όλους τους αθλητικούς χώρους από τον Δήμο

Το πρώτο της Δημοτικό Στάδιο θα αποκτήσει η Αγία Παρασκευή μετά την απόφαση του Δήμου για την πλήρη ανακατασκευή του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης».  Η απόφαση ήταν ομόφωνη και ελήφθη κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Η Αγία Παρασκευή ήταν η μόνη πόλη στην «γειτονιά» της (Χαλάνδρι, Χολαργός) που δεν διάθετε Δημοτικό Στάδιο, με πλήρη εγκατάσταση στίβου και όλες τις απαραίτητες λοιπές υποδομές.  Στόχος του Δήμου είναι να αποκτήσει η πόλη μια εγκατάσταση που θα πληρεί όλες τις προδιαγραφές για επαγγελματική και ερασιτεχνική αθλητική χρήση και την διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Δήμου, το Αθλητικό Κέντρο Σταύρος Κωστής θα αποκτήσει περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου, στίβο με ταρτάν και σκάμματα για άλματα, που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο χωμάτινο στίβο που χρησιμοποιείται για να καλύπτει ανάγκες των πολιτών.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου θα αποκτήσει νέο χλοοτάπητα που θα αντικαταστήσει τον σημερινό φθαρμένο. Θα ανακατασκευαστούν ακόμα τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες καθώς και οι γραφειακοί χώροι ενώ θα επιστρωθεί με αθλητικό δάπεδο και το παρακείμενο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ. Όλος ο χώρος θα του Πάρκου θα αποκτήσει εσωτερική και εξωτερική περίφραξη. Στο μέλλον σχεδιάζεται και η ανέγερση κερκίδων.

ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Η μελέτη των έργων έχει προϋπολογισμό πάνω από 900.000 ευρώ. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Φιλόδημος 2.

Εξάλλου, εντός του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα έργα που γίνονται στο γήπεδο Νότου, την έδρα της «Σάντα» με την τοποθέτηση 490 καθισμάτων, στο κλειστό του Κοντόπευκου με την αντικατάσταση των φωτιστικών στοιχείων με led λαμπτήρες και στα γήπεδο τένις του Νότου και του Κοντόπευκου με την αντικατάσταση των ακρυλικών δαπέδων.

Τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος έργων που έχει μελετήσει και υλοποιήσει ο Δήμος για την αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών της πόλης από το 2015 και μετά. Σημειώνεται ότι τα τελευταία μεγάλα αθλητικά έργα στην πόλη, τα κλειστά προπονητήρια, έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του 80 ενώ από τότε έγιναν μόνο δυο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, με το τελευταίο να παραδίδεται το 2010.

Στο πλαίσιο του σχεδίου του Δήμου από το 2015, αυτό έγιναν τα εξής έργα:

  1. Γήπεδο Νότου: Προστέθηκαν κιγκλιδώματα, αντικαταστάθηκαν και επισκευάστηκαν καθίσματα στην εξέδρα, μονώθηκαν και βάφτηκαν όλοι χώροι, επισκευάστηκαν οι τουαλέτες, ανακαινίστηκε το ιατρείο και αγοράστηκαν όργανα και φάρμακα και αντικαταστάθηκε ο φωτισμός εξωτερικών χώρων.

 

  1. Κλειστό Νότου (κλειστό): Ανακατασκευάστηκε πλήρως το παρκέ, επισκευάστηκαν τα κλιματιστικά, τοποθετήθηκαν λαμπτήρες LED, αντικαταστάθηκαν 180 καθίσματα, τοποθετήθηκε σιδερένια πρόσθετη μπάρα ασφαλείας στην εξέδρα και προστατευτικά για την ασφάλεια των αθλητών και επισκευάστηκε ο ηλεκτρονικός πίνακας και τα όργανα γυμναστικής.
  2. Γήπεδα τένις Νότου: Αντικαταστάθηκαν έξι προβολείς και επισκευάστηκαν οι υπόλοιποι ενώ βάφτηκαν οι διαγραμμίσεις και έγινε κλάδεμα και περιποίηση δέντρων.
  3. Κλειστό Κοντοπεύκου. Ανακατασκευάστηκε κι εδώ το παρκέ, επισκευάτηκε το μεγάλο κανάλι κλιματισμού σάλας και συντηρήθηκαν τα υπόλοιπα κλιματιστικά, αντικαταστάθηκαν και επισκευάστηκαν το υδραυλικό σύστημα και οι λουτήρες, έγιναν επισκευές και σύμβαση συντήρησης μπασκετών όπως και επισκευή-μόνωση και βαφή τοιχίου και Γραμματείας ενώ τοποθετήθηκαν 40 καθίσματα και αντηλιακή μεμβράνη στα τζάμια. Ακόμα, επισκευάστηκε και βάφτηκε το ιατρείο, αγοράστηκε ιατρικός εξοπλισμός και φάρμακα ενώ επισκευάστηκε η μικροφωνική εγκατάσταση και τοποθετήθηκε νέος ψύκτης στα αποδυτήρια.
  4. Γήπεδο τένις Κοντοπεύκου: Αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες και έγινε καθαρισμός.
  5. Γήπεδο Ποδοσφαίρου στο Σταύρος Κώτσης: Αντικαταστάθηκαν 160 καθίσματα και λαμπτήρες, καθαρίστηκε ο πλαστικός τάπητας του γηπέδου και γίνεται διαρκής συντήρηση οργάνων γυμναστικής και καθαρισμός από μόνιμο υπάλληλο ενώ υπάρχει μόνιμη 24ωρη φύλαξη.
  6. Γήπεδο Μπάσκετ Κεντρικής Πλατείας (Ανοιχτό): Εγινε ανάπλαση δαπέδου, αντικατάσταση λαμπτήρων, προβολέων, τοποθετήθηκε νέα διπλή πόρτα, κλαδεύτηκαν δέντρα και αντικαταστάθηκαν οι μπασκέτες.
  7. Γήπεδο Μπάσκετ στην οδό Βικέλα (Ανοιχτό): Εγινε ανάπλαση δαπέδου και αντικαταστάθηκαν λαμπτήρες και προβολείς.
  • Ανάπλαση δαπέδου.
  • Αντικατάσταση λαμπτήρων, προβολέων.

Ακόμα, αδειοδοτήθηκαν όλοι οι αθλητικοι χώροι.

Έγινε επίσης από το Δήμο η ανακατασκευή των δύο 5×5 στα 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία, όπως και τοποθέτηση οργάνων Γυμναστικής στο Πάρκο Νεαπόλεως στον Αι Γιάννη και στο Πάρκο Δερβενακίων-Χρυσ. Σμύρνης στο Κοντόπευκο (αντίστοιχα όργανα είχαν τοποθετηθεί επί Γιαννακόπουλου στο Πάρκο «Στ. Κώτσης» και στην πλ. Μελ. Μερκούρη).

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button