ΒριλήσσιαΚοινωνίαΝέα

Απέκτησε και 5ο υπόγειο σύστημα κάδων το Χαλάνδρι

Επεκτείνεται το δίκτυο των υπόγειων συστημάτων συμπίεσης απορριμμάτων του Δήμου Χαλανδρίου με το 5ο σύστημα που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία και πλέον τέθηκε σε λειτουργία.
Συμφωνα με τον Δήμο Χαλανδρίου, το νέο σύστημα -στο οποίο τοποθετούνται σύμμεικτα απορρίμματα -ό,τι εναποθέτουμε δηλαδή στον πράσινο κάδο- είναι πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας -φτάνει στα 5 κυβικά μέτρα- και αντιστοιχεί περίπου στη χωρητικότητα πέντε συμβατικών κάδων.
Το νέο σύστημα αφ’ ενός διαθέτει μεγαλύτερα ανοίγματα για την απόθεση της σακούλας απορριμμάτων και αφ’ ετέρου είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο στη λειτουργία του κατά την απόθεση των απορριμμάτων.
Κώστας Γερολυμάτος: Στόχος να χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός με τον πιο αποδοτικό τρόπο
«Πρόκειται για ένα σύστημα διαφορετικής λογικής από τα υπάρχοντα. Πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας και πολύ πιο εύκολο στη χρήση του. Η λειτουργία του θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου. Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου όμως, θα πρέπει οι περίπου 28 καταστηματάρχες της περιοχής, οι κάτοικοι αλλά και οι περαστικοί να δείξουν την αναγκαία προσοχή ώστε να χρησιμοποιήσουμε τον εξοπλισμό με τον πιο αποδοτικό τρόπο», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κώστας Γερολυμάτος.
Μετά την αρχική ενημέρωση που έγινε και μετά από μία εβδομάδα ικανοποιητικής λειτουργίας θα υπάρξει νέα ενημέρωση των καταστημάτων σε ζητήματα που αφορούν το νέο υπόγειο σύστημα σημειώνει η δημοτική αρχή.

Show More

Related Articles

Back to top button