ΑρθρογραφίαΝέα

Θα πληρώνουμε πανάκριβο ρεύμα για να είμαστε σε συσκότιση;

Τετραπλάσιες αυξήσεις στο ρεύμα αλλά και υποχρεωτική συσκότιση φαίνεται ότι έρχονται από φθινόπωρο.

Οι νέοι λογαριασμοί του Σεπτεμβρίου θα έχουν αυξημένο πάγιο και ενσωματωμένη τη ληστρική, ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία η κυβέρνηση είπε – ψέματα – ότι θα καταργούσε.

Η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στους παρόχους να το κάνουν, με νομοθετική ρύθμιση που πέρασε πριν λιγο καιρό.

Έτσι, οι λογαριασμοί που αναμένονται, θα είναι όπως όλα δείχνουν «φωτιά», «καταπίνοντας» τις επιδοτήσεις που μοιράζει η κυβέρνηση.

Πέρασε ένας χρόνος και παρά τις υποσχέσεις ότι η αγορά θα ομαλοποιηθεί, το μόνο που εγινε είναι να παγιωθούν οι υπέρογκες αυξήσεις στο ρευμα και τα υπερκέρδη των παρόχων. Αυξήσεις που οδήγησαν σε δυσβάσταχτες ανατιμήσεις σε όλα τα προιόντα, περιορίζοντας σημαντικά την κατανάλωση.

Θυμόμαστε τι έλεγαν όταν ιδιωτικοποιούσαν την ενέργεια ώστε να πάψει να είναι… «κρατικό μονοπώλιο». Έλεγαν με βεβαιότητα ότι θα έχουν φθηνότερο ρεύμα, λόγω του ανταγωνισμού. Τελικώς το αποτέλεσμα είναι ένα καρτέλ που μονοπωλεί το γδάρσιμο των νοικοκυριών.

Το χειρότερο όμως είναι μπροστά, αφού η κυβέρνηση ακολουθώντας την γερμανο-ευρωπαική τακτική, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μέτρα μείωσης της κατανάλωσης που προβλέπουν μεταξύ άλλων και εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος σε σπίτια.

Κάπως έτσι οι περισσότεροι έλληνες και θα πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα και θα έχουν και συσκότιση.

Μαθαίνουμε επίσης ότι θα πάρουν και μέτρα μείωσης του δημοτικου φωτισμου, έτσι για να γυρίσουμε στη δεκαετία του 50 ενώ θα περιορίσουν τον φωτισμό στα μνημεία όπως την Ακρόπολη και γενικώς θα μας φάει το μαυρο σκοτάδι, αλλά την ίδια ώρα επεξεργάζονται τη δημιουργία ενός ταμείου που θα αποζημιώνει τους βιομηχάνους για το ακριβό ρεύμα και αέριο που πληρώνουν.

Οι υπόλοιποι να πάνε… να συσκοτιστούν.

Πότε είπαμε ότι θα πάμε σε εκλογές;

Ο Καθένας

Show More

Related Articles

Back to top button