ΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Ανταποδοτική ανακύκλωση: Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου επιβράβευσε τους μαθητές της πόλης

Πέντε tablet σε ισάριθμα δημοτικά σχολεία της πόλης δώρισε το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ως επιβράβευση των μαθητών για την συνεισφορά τους στην καμπάνια συλλογής πλαστικών καπακιών, προκειμένου αυτά να ανακυκλωθούν και να ανταλλαγούν, όπως προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα, με αναπηρικά καροτσάκια τα οποία, με τη σειρά τους, διατίθενται σε ΑμΕΑ.

Πρόκειται για τα σχολεία που κατάφεραν να μαζέψουν τα περισσότερα καπάκια κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο, ανταποκρινόμενα στην… πρόκληση του Σώματος Εθελοντών να συμμετέχουν στην σχετική εκστρατεία ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Τα tablets είναι μια συμβολική επιβράβευση, αφού η πραγματική είναι το αίσθημα της προσφοράς και το μάθημα που πήραν τα παιδιά πάνω στην κοινωνική αλληλεγγύη. Εντούτοις, θα έχουν και ουσιαστικό αποτύπωμα αφού θα διατεθούν, συμπληρωματικά με αυτά που αγόρασε και μοίρασε ο Δήμος σε όλα τα σχολεία της πόλης, για μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα δικών τους μέσων προκειμένου να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Η συλλογή των καπακιών είναι μια από τις πολλές δραστηριότητες που αναπτύσσουν σε παράλληλο χρόνο οι Εθελοντές του Δήμου. Το τελευταίο διάστημα διέθεσαν, για ακόμα μια φορά, τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έστειλαν ρούχα για τα παιδιά του Συλλόγου «Αγκαλιά», χάρισαν βιβλία στο Σπίτι Αστέγων, στην Παιδούπολη Αγ. Βαρβάρα, στον Δήμο Κιμώλου κ.α.

Για αυτές τις δράσεις ενημέρωσαν πρόσφατα τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, εκφράζοντας, αμφότερες οι πλευρές, τη διάθεση η συνεργασία Δήμου και Εθελοντών να συνεχιστεί και να επεκταθεί.

«Είμαστε υπερήφανοι για τους Εθελοντές μας. Είμαστε υπερήφανοι που άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας αποφασίζουν να αφιερώσουν ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου τους στην ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, βοηθώντας, έτσι, και εμάς να προσφέρουμε περισσότερα στην τοπική κοινωνία. Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχει αποδείξει και… δείξει σε όλους μας πως όταν υπάρχει θέληση και διάθεση υπάρχει και ο τρόπος. Εύχομαι και άλλοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και ο Εθελοντισμός στην πόλη μας να μεγαλώσει. Ως δημοτική αρχή θα είμαστε πάντα κοντά τους, να τους υποστηρίζουμε σε ό,τι χρειαστούν», το μήνυμα του δημάρχου.

Show More

Related Articles

Back to top button