ΠολιτικήΑθήναΥγείαΑνάπλασηΑλληλεγγύηΔημοτικάΕιδήσεις

Τηλεδιάσκεψη του Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με τους δημάρχους της Αττικής με κεντρικό άξονα της συζήτησης την Πολιτική Προστασία κατά την αντιπυρική περίοδο αλλά και την επιστροφή των δομών των Δήμων στη συνήθη λειτουργία τους με τη λήξη της καραντίνας.

«Κοινός μας στόχος είναι η καλύτερη θωράκιση των πόλεων και η αποτελεσματική προστασία των πολιτών», τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στους δημάρχους της Αττικής, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με κεντρικό ζήτημα τον καλύτερο συντονισμό για αποτελεσματική Πολιτική Προστασία κατά την αντιπυρική περίοδο.

Παράλληλα τους ενημέρωσε για την πορεία των υπό εξέλιξη προγραμμάτων που υλοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια (ανακύκλωση, κουνουποκτονίες). Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζήτησαν ενημέρωση επί λειτουργικών θεμάτων που τους απασχολούν -με τη λήξη της καραντίνας- όπως ο τρόπος χρήσης των πολιτιστικών χώρων τους, των παιδικών χαρών, των κατασκηνώσεων, των παραλιών, των τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα εστίασης κ.α. Θέματα για τα οποία ο κ. Πατούλης αναγνώρισε πως χρήζουν διευκρινίσεις από την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε πως σύντομα σε νέα τηλεδιάσκεψη, παρουσία των αρμοδίων υπουργών, θα έχουν τις απαντήσεις.

Στην τηλεδιάσκεψη, όπου μετείχε και ο πρόεδρος ΠΕΔ Αττικής Γ. Μαρκόπουλος, ο περιφερειάρχης επανέλαβε την εντολή που έχει δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας περί «αυξημένης επίβλεψης σε όλα τα ρέματα και συχνών καθαρισμών τους» προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης ενημέρωσε πως οι υπηρεσίες αυτές με τις οποίες έχει «συνεχή επικοινωνία βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και είναι απόλυτα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν». Σε αυτό το πλαίσιο ο περιφερειάρχης κάλεσε τους δημάρχους να προβούν άμεσα σε καθαρισμούς όπου χρειάζεται, και να αναφέρουν τυχόν ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό.

Αναφορικά με το πρόγραμμα των ψεκασμών κατά των κουνουπιών, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ενισχύθηκε για να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικό. Ενημέρωσε ότι οι ψεκασμοί αυξήθηκαν κατά 10 ανά Περιφερειακή Ενότητα με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση ενώ οι αεροψεκασμοί στις δύσβατες περιοχές πραγματοποιούνται με τη χρήση σύγχρονων μέσων όπως τα drones. Επίσης αναφέρθηκε στη δημιουργία Παρατηρητήριου Ψεκασμών, που θα λειτουργήσει με στόχο την χαρτογράφηση των επιμέρους αναγκών για επιπλέον ενέργειες όπου απαιτούνται, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Μπενάκειο Ινστιτούτο.
Τέλος σημείωσε ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η διανομή των σύγχρονων απορριμματοφόρων και των καφέ κάδων ανακύκλωσης βιοαποβλήτων σε όλους τους Δήμους καθώς επίσης και ότι ενεργοποιήθηκαν οι κινητές μονάδες ιατρών και νοσηλευτών που θα διενεργούν δειγματοληψίες από πιθανά κρούσματα κορονοϊού κατ΄οίκον.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, καθώς και οι Δήμαρχοι: Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννης, Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Πετρούπολης Στ. Βλάχος, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Φιλοθέης – Ψυχικού Δ. Γαλάνης, Αιγάλεω Ι. Γκίκας, Πόρου Ι. Δημητριάδης, Μοσχάτου – Ταύρου Α. Ευθυμίου, Ιλίου Ν. Ζενέτος, Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Ι. Καλαφατέλης, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης, Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Αλίμου Ανδρ. Κονδύλης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης ο Ι. Κονταρίνης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος, Περάματος Ι. Λαγουδάκης, Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Παιανίας Ισ. Μαδης, Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Σπάτων – Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, Πειραιά Ι. Μώραλης, Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός, Ελευσίνας Α. Οικονόμου, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Φυλής Χρ. Παππούς, Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπ. Πολλάλης, Χαλανδρίου Σπ. Ρούσσος, Μεταμόρφωσης Ευστρ. Σαραούδας, Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρ. Στάθης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, Ν. Σμύρνης Στ. Τζουλάκης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, Μαραθώνα Στ. Τσίρκας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού Στ. Τσίρμπας, Σαρωνικού Π. Φιλίππου, Π. Φαλήρου Ι. Φωστηρόπουλος, Κυθήρων Ευστρ. Χαρχαλάκης, Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης και Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Show More

Related Articles

Back to top button