ΠολιτικήΑθήναΥγείαΑσφάλειαΕιδήσεις

Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες

Η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ ενόψει του μίνι-καύσωνα που έρχεται

 

Με τους πολίτες να κατακλύζουν τις παραλίες και έναν καύσωνα να έρχεται το Σαββατοκύριακο, η Επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν οργανωμένα πλέον οι χώροι όπου θα μπορέσουν να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» οι πολίτες που θα επιλέξουν αυτήν την έξοδο.

Ύστερα από τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης, απφασίστηκε πως πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο για να ανοίξουν οι παραλίες και να δοθεί η σχετική εισήγηση στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται η έγκριση από το γραφείο του Πρωθυπουργού, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να μεταβούν στις οργανωμένες παραλίες.

Οι δήμαρχοι των περιοχών που υπάρχουν οργανωμένες παραλίες πρόκειται να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λάβουν οι διαχειριστές των πλαζ προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά και με ασφάλεια.

 

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις για επανεκκίνηση των μετακινήσεων σε όλα τα νησιά, μετά την Κρήτη για την οποία έχουν ήδη γίνει ανακοινώσεις.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ενημέρωσε ότι πρόθεση είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Show More

Related Articles

Back to top button