ΧαλάνδριΜουσικήΝέαΕιδήσεις

Ζωή από μετάξι – Μουσικό αφιέρωμα στον Νότη Μαυρουδή

Tο Φεστιβάλ Ρεματιάς τιμά τη μνήμη ενός ανθρώπου από μετάξι

Τη μοναδική συναυλία Ζωή από μετάξι παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 –Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τρίτη 4 Ιουλίου, ως αφιέρωμα και φόρο τιμής από την πόλη στον σπουδαίο δημιουργό και σολίστα, Νότη Μαυρουδή, για τα 60 χρόνια του έργου του.

Η σχέση του Νότη Μαυρουδή με το Χαλάνδρι ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά», όπως εξομολογούνται οι οικείοι του. Στην πόλη του Χαλανδρίου πέρασε τα πιο δημιουργικά και ευτυχισμένα χρόνια της ζωής του, έγραψε τα σημαντικότερα έργα του και ωρίμασε πνευματικά, καλλιτεχνικά και αισθητικά.

Ποτέ δεν αρνήθηκε την ενεργητική του παρουσία, όποτε και όπου η αγαπημένη του πόλη του το ζήτησε, όποτε τον χρειάστηκε.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, όπου προσέφερε πάντα ανιδιοτελώς είτε με ομιλίες πάνω σε καλλιτεχνικά ή και κοινωνικά θέματα, είτε με τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις, όπως στη μεγάλη συναυλία για την αποκατάσταση του καμένου θεάτρου της Ρεματιάς και στη συναυλία που έγινε στο περσινό φεστιβάλ στη μνήμη της φίλης και συνεργάτιδάς του, Αρλέτας. Σταθερή υπήρξε και η συμμετοχή του στην τοπική εφημερίδα «ΦΛΥΑρία» με αρθρογραφία, όπου δεν παρέλειπε να εκφράζει και την ιδιαίτερη εκτίμησή του στην προσπάθεια της Ελένης Τσερεζόλε για την έκδοση του εντύπου.

Ακόμη και μετά τον αδόκητο θάνατό του όμως, που βύθισε την πόλη στη θλίψη, η ψυχή του Νότη Μαυρουδή εξακολουθεί να μένει στο Χαλάνδρι. Με τη διαθήκη του άφησε δωρεά στην αγαπημένη του πόλη, τη μεγάλη και σπουδαία συλλογή του από παρτιτούρες για κλασική κιθάρα.

Επιθυμία του υπήρξε τα παιδιά που σπουδάζουν αυτό το όργανο, να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα σπάνια και σημαντικά έργα, που ο ίδιος αναζήτησε και έκανε κτήμα του με τη γνώση, την αγάπη και τη σοφία που χαρακτηρίζει την πολυετή σταδιοδρομία και το έργο του.

Συντελεστές της βραδιάς

Τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά): Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης,

Μόρφω Τσαϊρέλη

Μουσικοί: Γιάννης Παπαζαχαριάκης (ακουστική κιθάρα), Θύμιος Παπαδόπουλος

(πνευστά), Μίμης Ντούτσουλης (κόντρα μπάσο), Άρης Κούκος (μπουζούκι –

μαντολίνο), Γιώργος Τοσικιάν (κλασική κιθάρα), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν)

Συμμετέχουν ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης (κλασική κιθάρα) και η Φιλαρμονική

Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου

Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν

Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χάρης Μαυρουδής

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Show More

Related Articles

Back to top button