Απόψεις

Μετά από 3,5 χρόνια, κατάλαβαν ότι οι Τράπεζες μας κλέβουν;

Επιτέλους! Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 χρόνια για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι κάτι πρέπει να γίνει με τις τράπεζες που συμπεριφέρονται ανεξέλεγκτα και απολαμβάνουν υπερκέρδη εις βάρος των πολιτών.
Θα τους διέφυγε φαίνεται  τόσο καιρό ότι χρεώνουν υπέρογκες προμήθειες ή ότι κρατάνε, σχεδόν μηδενικά τα επιτόκια των καταθέσεων.
Πάλι καλά πάντως που το κατάλαβαν έστω και αργά (κι αφού πρώτα οι τραπεζίτες και τα golden boys προλαβαν κι έβγαλαν έναν σκασμό λεφτά.)
Έρχονται κι εκλογές βλέπετε.
Μόνο που δεν αρκεί απλώς να κάνεις παραινέσεις.
Όταν απλώς απευθύνεσαι γενικώς κι αορίστως στις τράπεζες και τις καλείς να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων και να μειώσουν τις ληστρικες προμήθειες που χρεώνουν σε κάθε σχεδόν συναλλαγή, είναι σαν να αναγνωρίζεις ότι λειτουργούν σαν καρτέλ και να παραδέχεσαι ότι δεν έχεις κάνει τίποτα τόσο καιρό για να το σπάσεις. Ούτε εσύ ως κυβέρνηση ούτε και ο Στουρναρας από την Τράπεζα της Ελλάδας που υποτίθεται ότι εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα.
Να θυμίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση πέρασε νόμους που δίνουν το δικαίωμα στις τράπεζες να είναι ασυδοτες και να λειτουργούν ως κράτος εν κρατεί.
.
Καλές οι παραινέσεις και τα παρακάλια και οι αυστηρές εκκλήσεις, αλλά δεν αρκούν.
Άμα θέλει η κυβέρνηση ιδού η Ρόδος ιδού και το πηδημα. Ας θεσπίσει νόμους που να επιβάλλει στις τράπεζες να κάνουν αυτό που πρέπει. Να καταργήσουν τις χρεώσεις για συναλλαγές, να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων, να ρυθμίσουν τα χρέη με βάση τα εισοδήματα των ανθρώπων, να φορολογηθούν για τα υπερκέρδη τους και να κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους που είναι να στηρίζουν με χρήμα την οικονομία και τους πολίτες κι όχι απλώς να κουρεύουν χρέη εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών και κομμάτων.
Αν το πιστεύει ο Πρωθυπουργός ας το κάνει. Αλλιώς θα είναι απλώς ένα επικοινωνιακό τρυκ.
Show More

Related Articles

Back to top button