ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Τηλεκπαίδευση για λόγους εντυπώσεων

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν οχλήσεις του υπουργείου Παιδείας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πολλοί ήταν πάντως οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που δεν κατάφεραν να συνδεθούν στις ηλεκτρονικές τάξεις, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης.

«Με αφορμή την κακοκαιρία έχει μια αξία να μην παραγνωρίζουμε την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να δίνουν λύσεις και διεξόδους σε συνθήκες αντίξοες, όπως αυτές των δύσκολων καιρικών φαινομένων. Να αναφέρω ότι στις περιοχές που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα (σ.σ. χθες) τέθηκαν σε λειτουργία συνολικά 33.120 ηλεκτρονικές τάξεις» ανέφερε χθες θριαμβευτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πολλοί ήταν, όμως, οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί που για τεχνικούς και άλλους λόγους δεν συνδέθηκαν στις ηλεκτρονικές τάξεις που επέβαλε το υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι όλα λειτουργούν «επιτελικά», ακόμη και αν η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», τουλάχιστον στην Αττική, δεν προκάλεσε προβλήματα, ενώ το λίγο χιόνι που έπεσε τη νύχτα έλιωσε με το πρώτο φως της ημέρας.

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν οχλήσεις του υπουργείου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή πέντε εκπαιδευτικών που λάβαμε και δημοσιεύουμε ολόκληρη στην efsyn.gr. «Με ποιο δικαίωμα καταστρατηγείτε τα εργασιακά μας δικαιώματα, μεταφέροντας υποχρεώσεις του εργασιακού ωραρίου στον ελεύθερο χρόνο μας; Με την τηλεκπαίδευση, τις εξωδιδακτικές υποχρεώσεις, τις εξ αποστάσεως επιμορφώσεις κ.λπ. έχετε γίνει οι γραφειοκράτες του υπουργείου Παιδείας ομοτράπεζοι του οικογενειακού μας τραπεζιού, του καναπέ μας, προσεχώς και της… κλίνης μας. Κάτω τα χέρια σας από τον ελεύθερο χρόνο μας! Δεν θα επιτρέψουμε να τον μετατρέψετε σε κινούμενη άμμο!» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, μέλη τοπικών ΕΛΜΕ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης».

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχολίασε και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκος Φίλης: «Αλλο η καταφυγή στην τηλεκπαίδευση με συστηματικό τρόπο για λόγους ανωτέρας βίας και μεγάλο διάστημα κι άλλο η πρόχειρη οργάνωσή της για μία-δύο μέρες, που διασπά και αποδιοργανώνει την εκπαιδευτική πράξη. Εξάλλου, να υπάρχει και λίγη σοβαρότητα: οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατον να προετοιμάσουν σε ένα απόγευμα πραγματικό μάθημα τηλεκπαίδευσης, που είναι τόσο διαφορετικό από το μάθημα της τάξης. Κι όμως, τους το επιβάλλει Κυριακή απόγευμα η υπουργός! Αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπώσεων!».

Πηγή: efsyn.gr

Show More

Related Articles

Back to top button