Ειδήσεις

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: «Τέσσερα τα μέτωπα της φωτιάς» - «Πλησιάζει σε βιομηχανική ζώνη»

«Τέσσερα τα μέτωπα της φωτιάς»

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Ζαμπούκη, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου καθώς τα μποφόρ που πνέουν στην περιοχή έχουν προκαλέσει νέα μέτωπα φωτιάς.

«Χειροτέρευσε η φωτιά στα μέτωπα. Ενώ ξυπνήσαμε καλά τώρα η κατάσταση δεν ελέγχεται. Η πυρκαγιά καίει σε τέσσερα μέτωπα. Το πρώτο είναι στην περιοχή Μαΐστρο, το δεύτερο στην Νίψα. Αυτά τα δύο είναι και τα πιο δύσκολα προς το παρόν. Το τρίτο μέτωπο επιμένει προς το Δορίσκο και άλλη μία περιοχή κοντά στα Λουτρά», αναφέρει ο ίδιος.

«Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν σπίτια αλλά η φωτιά πλησιάζει σε βιομηχανική περιοχή. Υπάρχει μια επικινδυνότητα. Έχει πολύ ισχυρούς ανέμους. Όλη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τονίζει ο κ. Ζαμπούκης.

Το βράδυ του Σαββάτου (19/8) με εντολή των αρχών εκκενώθηκαν τα χωριά Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Πεύκα, Αετοχώρι και Άνθεια, ενώ οι φλόγες έφτασαν αργά τη νύχτα σε οικισμούς καίγοντας σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

«Δεν είναι μία συνηθισμένη πυρκαγιά»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό το κύριο μέτωπο βρίσκεται νότια του οικισμού Λουτρός, μεταξύ του Λουτρού και των Λουτρών Τραϊανούπολης. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις ζημιές σε σπίτια και οχήματα τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα η καταγραφή ζημιών.

Εντολή εκκένωσης των περιοχών Αμφιτρίτη και Μαΐστρος έλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής (20/8) οι κάτοικοι των οικισμών αυτών. Στο μήνυμα του 112 που εστάλη, οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.

Show More

Related Articles

Back to top button