ΕλλάδαΕιδήσεις

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα: Ισχυροί άνεμοι – Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεσπάσει με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Συγκεκριμένα, φωτιές καίνε δασικές εκτάσεις σε επτά περιοχές, με τις μεγαλύτερες να βρίσκονται σε Αλεξανδρούπολη, Εύβοια, και Βοιωτία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις φωτιές έχουν σπεύσει συνολικά 18 αεροπλάνα και 15 ελικόπτερα, τα οποία επιχειρούν αυτή την ώρα για την κατάσβεσή τους.

Αναλυτικά, στην Αλεξανδρούπολη επιχειρούν 10 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα. Στην Εύβοια 3 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Μεγάλη δασική πυρκαγιά και στο Διαλεχτό Καβάλας, με την Πολιτική Προστασία να στέλνει μήνυμα 112 για εκκένωση στους κατοίκους των περιοχών Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα.

Οι πολίτες των εν λόγω περιοχών καλούνται να μετακινηθούν προς τον κόμβο Χρυσόπουλος.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτεροΣυνεχίζει να καίει ό,τι βρίσκει μπροστά της, και η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στα Ψαχνά Ευβοίας.

Η φωτιά έχει αναπτύξει ένα τεράστιο μέτωπο και ολόκληρη περιοχή, ακόμη και η πόλη της Χαλκίδας, έχει γεμίσει με καπνούς ενώ παράλληλα απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε επίσης το πρωί της Δευτέρας (21/8) σε αγροτοδασική έκταση στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Το μέτωπο εξαπλώθηκε μέσα σε δύο ώρες λόγω των θυελλωδών ανέμων, που φτάνουν τα οκτώ μποφόρ.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Έχουν κινητοποιηθεί 49 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο 13 οχήματα 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν την παραλία Σαράντη με κατεύθυνση προς Θίσβη, αλλά και ο οικισμός Σκέρθι.

 

Show More

Related Articles

Back to top button