ΠολιτισμόςΚηφισιάΔήμοιΕκπαίδευσηΔημοτικάΕιδήσεις

Νέες προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά από τον Δ. Κηφισιάς!

Τα παιδιά “μένουν σπίτι” και ο Δήμος Κηφισιάς φροντίζει να κάνει κάθε εβδομάδα νέες προτάσεις για δημιουργικά πράγματα που μπορούν εύκολα κια διασκεδαστικά να φτιάξουν τα παιδιά. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς συνεχίζουν τη δραστηριότητα τους μέσω του blog: «Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί, Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κηφισιάς: μένω στο σπίτι μου δημιουργικά» και φέρνουν κάθε τόσο νέες ιδέες για κατασκευές. Από την άλλη, το εργαστήριο ζωγραφικής παιδιών και εφήβων του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» με το σύνθημα “Δημιουργούμε από απόσταση…αλλά πιο κοντά από ποτέ!” προτείνει θεματικές ενότητες με σκοπό την μάθηση και την ψυχαγωγία των παιδιών.

Ακολουθούν οι προτάσεις αυτής της εβδομάδας:

  • Τα παιδιά των βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών μαθαίνουν μέσω του blog τους για την βροχή και φτιάχνουν το δικό τους μουσικό όργανο

Τα παιδιά των βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών μαθαίνουν μέσω του blog τους για την βροχή και φτιάχνουν το δικό τους μουσικό όργανο!!!

Σκοπός είναι η ενημέρωση γονέων και την δημιουργική απασχόληση παιδιών καθ΄ όλη την διάρκεια που οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Όπως προτείνουν, μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας το δικό σας μουσικό όργανο της βροχής
“Υλικά:
• ρολό κουζίνας
• οδοντογλυφίδες (προαιρετικά)
• χαρτοταινία
• νερομπογιές ή μαρκαδόροι
Διαδικασία:
Πάρτε ένα ρολό από χαρτί κουζίνας και σημειώστε όσες κουκίδες θέλετε σε διάφορα σημεία του ρολό.
Σε κάθε κουκίδα τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα και σπάστε τις άκρες που εξέχουν.
Τυλίξτε το ρολό με ταινία και με ένα κομμάτι χαρτονιού κλείσε τη μια πλευρά του. Έπειτα ρίξτε λίγο ρύζι μέσα στο ρολό και κλείστε με χαρτόνι και ταινία και την άλλη πλευρά του ρολό.
Μπορείτε μετά να τυλίξετε το ρολό με χαρτί και έπειτα να το ζωγραφίσετε. (Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδες μπορείτε να παραλείψετε τα βήματα και να ρίξετε απευθείας το ρύζι μέσα στο ρολό κλείνοντας τις άκρες του).
Κρατήστε όρθιο το ρολό και γυρίστε το ανάποδα αργά.
Τι ακούτε;”

  • Δημιουργούμε από απόσταση την πόλη του μέλλοντος

Δημιουργούμε από απόσταση…αλλά πιο κοντά από ποτέ!
Θέμα: “Η πόλη του μέλλοντος”
Η Φρόσω Μαλέα, δασκάλα του εργαστηρίου ζωγραφικής παιδιών και εφήβων του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, προτείνει στα παιδιά να δημιουργήσουν την πόλη του μέλλοντος.
Δείτε το τρόπο κατασκευής της πόλης του Μέλλοντος στο link : https://www.facebook.com/kifissia.gr/videos/170644901389782

Show More

Related Articles

Back to top button