ΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Αιτήσεις για δωρεάν φάρμακα από το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου

 

Νέο κύκλο αιτήσεων για εγγραφή δικαιούχων στα προγράμματα του Κοινωνικού του Φαρμακείου ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Όσοι Ηρακλειώτες ανήκουν στις οικονομικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού και θέλουν να προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα από τη δομή, μπορούν να καταθέσουν την σχετική αίτηση εγγραφής (μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) από τις 9 έως τις 20 Νοεμβρίου, προκειμένου να αξιολογηθούν από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και, ακολούθως, να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Η αίτηση μπορεί να κατατεθεί ως εξής:

Με φυσική παρουσία. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να παραλάβει την αίτησή του από το θυρωρείο στην είσοδο του δημαρχείου, να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και, ακολούθως, να την καταθέσει στα Δημοτικά Ιατρεία (2ος όροφος δημαρχείου) αφού έχει κλείσει πρώτα ραντεβού στο τηλέφωνο 2132000196 (λόγω των νέων κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας).

Ηλεκτρονικά. Κατεβάζοντας και συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρει ΕΔΩ ο ενδιαφερόμενος μπορεί να την στείλει μαζί με τα δικαιολογητικά μέσω mail στο irakleio.iatreia@gmail.com.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναγράφονται στην φόρμα της αίτησης.

Κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι, κυρίως, η εντοπιότητα, να είναι δηλαδή οι αιτούντες κάτοικοι στα όρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, και το εκάστοτε εισόδημα.

«Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για όλο τον πλανήτη, οφείλουμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας ώστε μαζί να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση. Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι πολύτιμο εργαλείο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας και παραμένει στη διάθεση των δημοτών για να παρέχει τα απαραίτητα για την υγεία φάρμακα σε όσους δεν μπορούν να τα προμηθευτούν με δική τους δαπάνη», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Show More

Related Articles

Back to top button