ΒριλήσσιαΕργασία

Εκδικάστηκε η αγωγή 58 εργαζομένων στο Δήμο Βριλησσίων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων στο πλευρό των εργαζομένων

Σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, εκδίκαστηκε η αγωγή 58 εργαζομένων στο Δήμο Βριλησσίων, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσφέροντας την εργασία τους, επί 3 σχεδόν έτη, κατά κύριο λόγo, στην υπηρεσία καθαριότητας, αλλά και σε άλλες νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου.

  • Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων, με επικεφαλής τον Βασίλη Αρχιμανδρίτη (δικηγόρο και υποψήφιο Διδάκτορα Εργατικού Δικαίου), βρέθηκε τόσο συμβολικά εντός της δικαστικής αίθουσας, όσο και ουσιαστικά στο πλευρό των εργαζομένων και την ικανοποίηση των συλλογικών αναγκών .

▪️Χωρίς την εργασία των παραπάνω εργαζομένων -οι οποίοι συμβασιούχοι συνολικά αποτελούν κοντά στο 50% των εργαζομένων του Δήμου -πολλές υπηρεσίες θα σταματήσουν να λειτουργούν.Άρα για να έχουμε ποιοτικές υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας, τεχνικών υπηρεσιών, κοινωνικής πολιτικής έχουμε ανάγκη από την πρόσληψη προσωπικού, με σταθερές εργασιακές σχέσεις, καθώς εξυπηρετούν, βεβαίως, πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

▪️Η αυτονόητη ομόφωνη υπερψήφιση του αιτήματος των εργαζομένων για συνέχιση της εργασίας τους, δεν μπορεί δυστυχώς να κρύψει την κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

▪️Αυτή η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός πως το κράτος κρατά ομήρους δεκάδες εργαζόμενους στον δήμο μας και χιλιάδες πανελλαδικά με τα διάφορα “προγράμματα απασχόλησης”, εργαζόμενους που όπως αποδεικνύει η ζωή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς τα προγράμματα αυτά συνεχώς ανανεώνονται, με αποτέλεσμα είτε εργαζόμενοι να ζουν “το μαρτύριο της σταγόνας” και να είναι συμβασιούχοι για πολλά χρόνια, είτε να κινούνται συνεχώς μεταξύ ανεργίας και εργασίας.

  • Οι διάφοροι εκπρόσωποι των κομμάτων και οι τοπικοί “παράγοντες” έχουν το θράσος να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τους εργαζόμενους αυτούς, την ίδια ώρα όμως που στηρίζουν όλο το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο εδράζεται η σημερινή βαρβαρότητα της αγωνίας των εργαζομένων για δουλειά και ζωή και ταυτόχρονα της υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους – και – των Βριλησσίων.
  • Υπάρχει η ανάγκη με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να παραταθεί η εργασία αυτών των ανθρώπων και η στήριξη του Δήμου πρέπει να είναι αυτονόητη. Και της επόμενης δημοτικής αρχής.
  • Όχι άλλα χαμένα χρόνια.
    Σκέψου με βάση την καθημερινότητά σου.
    Για μια πόλη που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.”
Show More

Related Articles

Back to top button