ΒριλήσσιαΕιδήσεις

Ίσες αποστάσεις απο Γ. Πισιμίση

Χωρίς να δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους του για το ποιον θα επιλέξουν στον δεύτερο γύρο για Δήμαρχο Βριλησσίων, ο Γιάννης Πισιμίσης έγραψε μετά τον πρώτο γύρο στα social media:

“3819 συμπολίτες μας πιστέψατε στην δυναμική μιας ουσιαστικής ανανέωσης και εκσυγχρονισμού της πόλης μας. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Για 166 ψήφους μείναμε εκτός β’ γύρου. Μας δώσατε όμως 9 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να σας εκπροσωπήσουμε σε επίπεδο ιδεών και έργου. Είναι μεγάλη μας τιμή. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μαζί θα αλλάξουμε τα Βριλήσσια.”

Ο κ. Πισιμίσης έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον Δήμο ακριβώς στο νήμα και για λίγους ψήφους βρέθηκε τρίτος, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό ποσοστό για την πρώτη του εκλογική αναμέτρηση.

Επιδοκιμασία της ανανέωσης της Νέας Πνοής με Γιάννη Πισιμίση

Όταν ο πρώην δήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης, το περασμένο φθινόπωρο, έλαβε την απόφαση αποχώρησης και πήρε την πρωτοβουλία ανάδειξης νέου επικεφαλής από τα μέλη του συνδυασμού της Νέας Πνοής, λίγοι πίστευαν ότι ο Γιάννης Πισιμίσης που αναδείχθηκε σχεδόν ομόφωνα, θα μπορούσε να τα καταφέρει.

Οι περισσότεροι αμφισβητούσαν ότι θα μπορούσε να επιτύχει σε τόσο σύντομο διάστημα να φτάσει να διεκδικεί την είσοδό του στο Β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών, κάτι που τελικώς δεν συνέβη, εις βάρος του συνδυασμού Ντινόπουλου για μία ποσοστιαία μονάδα (27% έναντι 26%), δηλαδή για μόλις 102 ψηφοδέλτια.

Ο Γιάννης Πισιμίσης και οι συνεργάτες του πιστώνονται την επιτυχημένη πρώτη κούρσα κατάκτησης της δημαρχίας, έχοντας βέβαια στο πλευρό τους την αυτοδιοικητική συνείδηση της δημοτικής τους παράταξης, όπως αυτή αποτυπώνεται στα πρόσωπα του Επίτιμου και επί τρεις (3) θητείες δημάρχου των Βριλησσίων κ. Νίκου Παπαδόπουλου και του επίσης πρώην δημάρχου της πόλης, κ. Ιωαννίδη.

Στην επιτυχημένη ανανέωση της παράταξής τους έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο η στιβαρή στήριξη του πρώτου, καθώς και η αποφασιστικότητα και η τακτική ευθυκρισία του τελευταίου, ο οποίος ύστερα από την αναπάντεχη δήλωση  επιστροφής του κ. Ντινόπουλου, μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας και μετάβασής του στην κομματική και βουλευτική αρένα – και σε υψηλά κυβερνητικά πόστα κατά την δεύτερη μνημονιακή περίοδο, στα δημοτικά κοινά των Βριλησσίων, έλαβε άμεσα την απόφαση αποχώρησής του. Και το έκανε θέτοντας προτεραιότητα το παραταξιακό συμφέρον, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή έλαβε και την πρωτοβουλία κίνησης και εγγύησης των απαιτούμενων εσωτερικών διαδικασιών για την ανάδειξη νέου επικεφαλής, ικανού να διεκδικήσει ρεαλιστικά και με αξιώσεις το δημαρχιακό θώκο, ρόλο στον οποίο ανταποκρίθηκε επάξια ο εκλεγείς επικεφαλής κ. Πισιμίσης, όπως αποδείχθηκε ξεκάθαρα από το ιδιαίτερα υψηλά νούμερα ποσοστών και ψήφων που κατέγραψε στις εκλογές.

Το «κλειδί» της επιτυχίας

Η ομάδα Πισιμίση πιστώνεται ότι πέτυχε σε δυο στόχους που τέθηκαν. Ο πρώτος ήταν να πείσει ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας ότι ο νέος επικεφαλής της Νέας Πνοής είναι εκφραστής μιας νέας πολιτικής κουλτούρας και δεν διακρίνεται από παλαιοκομματισμό, παρόλο που έχει συγκεκριμένη πολιτική ένταξη, αντίθετα με τον κ. Ντινόπουλο που εκτός του ότι είναι κατεξοχήν κομματικό πρόσωπο, έκανε επιπλέον το κρίσιμο λάθος να μετατρέψει σε αμιγώς κομματική υπόθεση και αντιπαράθεση τις φετινές δημοτικές εκλογές των Βριλησσίων.

Το διακύβευμα της «συνταξιοδότησης» Ντινόπουλου

Ο δεύτερος στόχος που επιτεύχθηκε από τον Γιάνη Πισιμίση και τους συνεργάτες του ήταν να γίνει θετικά αποδεκτό από ένα κρίσιμο τμήμα της τοπικής κοινωνίας το διακύβευμα της αποδοκιμασίας της ανίερης και αλαζονικής επιστροφής του κ. Ντινόπουλου, ήδη από τον πρώτο γύρο, ώστε στον δεύτερο γύρο να μετατραπεί η ψηφοφορία σε “win-win” υπόθεση για την πόλη, μεταξύ δυο υποψηφίων, του κ. Μανιατογιάννη και του κ. Πισιμίση, που εκφράζουν θετικό λόγο, μακριά από τον λαϊκισμό, τον παλαιοκομματισμό και την πολιτική υποκρισία. Δηλαδή, μεταξύ δύο υποψηφίων Δημάρχων που εκφράζουν, αντίστοιχα, δημιουργικές δυνάμεις από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, οι οποίες όμως είναι πρωτίστως αυτοδιοικητικές και θέτουν υπερκομματικά κριτήρια στις επιλογές τους, υπέρ του συμφέροντος του Δήμου και των δημοτών.

Ισχυρή τάση υπέρ του Δημάρχου Μανιατογιάννη

Αυτό, μάλιστα, εκτιμάται ότι προφανώς ευνοεί την επανεκλογή του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη ενόψει της επαναληπτικής ψηφοφορίας των δημοτικών εκλογών. Κι αυτό γιατί θεωρείται φυσιολογικό, ιδίως για τις νεότερες και μέσες ηλικίες, δημότες ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο αμφιταλαντεύονταν μεταξύ Μανιατογιάννη-Πισιμίση και τελικά προτίμησαν να στείλουν μαζικά ψήφο «συνταξιοδότησης» στον κ. Ντινόπουλο, αντί εξαρχής ψήφο στήριξης του δημοτικού έργου Μανιατογιάννη, τώρα στον Β΄ γύρο να ψηφίσουν εξίσου μαζικά εναντίον του πρώην υπουργού και υπέρ του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιάννη.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button