Χαλάνδρι

Έργα 1,2 εκ. Ευρώ για τα σχολεία του Χαλανδρίου

Πιέζει για το 17ο Δημοτικό Σχολείο στο Πάτημα ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος

Το μεγαλύτερο έργο ανακαινίσεων, συντήρησης και επισκευών σχολικής στέγης που έγινε ποτέ στο Χαλάνδρι, προκηρύσσει ο Δήμος.

Πρόκειται για έργο συνολικού προυπολογισμού 1.200.000 ευρώ με το οποίο ο Δήμος στοχεύει στο να αντιμετωπίσει το σύνολο των λειτουργικών αναγκών των σχολείων της πόλης για τα επόμενα χρόνια και να διαμορφώσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Ήδη, ο Δήμος Χαλανδρίου έχει ξεκινήσει κι έχει ολοκληρώσει την ριζική ανακαίνιση σε έξι σχολεία της πόλης. Πρόσφατα παρέδωσε άλλα δυο σχολεία, το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το γειτονικό 5ο Λύκειο στο Κάτω Χαλάνδρι που ήρθαν να προστεθούν στο 2ο, 9ο, 12ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο που είχαν ήδη ανακαινισθεί, αποκτώντας νέες πολύχρωμες όψεις.

Επιπλέον, η διοίκηση του Δήμου πρότεινε στο ΔΣ την εντυπωσιακή αύξηση της προαιρετικής έκτακτης επιχορήγησης προς τις σχολικές επιτροπής κατά την 5η αναμόρφωση του προυπολογισμού.

Το συνολικό ποσό για φέτος διαμορφώνεται στο εντυπωσιακό 625.000 ευρώ,έναντι αρχικής εκτίμησης 400.000 ευρώ.Πρόκειται για ποσό πολλαπλάσιο όσων δίνει ακόμη και ο δήμος Αθηναίων με ασύγκριτα υπέρτερο αριθμό σχολείων. Όπως σημείωσε στα social media, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, “έως το 2014 το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου προς τις σχολικές επιτροπές ήταν μόλις 15.000 ευρώ που προοριζόταν αποκλειστικά για την κάλυψη της μισθοδοσίας δυο προέδρων και δυο αντιπροέδρων”.

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το θέμα του 17ου Δημοτικού Σχολείου στο Πάτημα επιχειρεί να προωθήσει ο Δήμαρχος Χαλανδρίου σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννη Χαρωνίτη.

Ο Δήμος έχει αποστείλει αίτημα για την μελέτη και ανέγερση του σχολείου από το 2015 χωρίς ωστόσο το θέμα να έχει προωθηθεί.

Το ζήτημα του 17ου Δημοτικού Σχολείου είναι μείζονος σημασίας για το Χαλάνδρι καθώς αφορά στην περιοχή του Πατήματος η οποία δεν διαθέτει τις απαραίτητες σχολικές υποδομές και κατοικείται κατά κύριο λόγο από νέες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button