ΠολιτικήΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Ένωση Γονέων Δήμου Αμαρουσίου: “Δεν θα ανεχτούμε την κοροϊδία του σχολείου– ακορντεόν”

Ανακοίνωση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων με την διενέργεια self test εξέδωσε η Ένωση Γονέων του Δήμου Αμαρουσίου στην οποία αποδίδει πολιτικές ευθύνες στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας και την πολιτική του “σχολείου- ακορντεόν”.

“Η χαμένη πολιτική ευθύνη της Υπουργού Παιδείας κ.Κεραμέως !

 Μετά από 5 μήνες κλειστά σχολεία, πρωταθλητές στο κλείσιμο σχολείων σε όλη την Ευρώπη με 21 από τις 38 εβδομάδες ενεργού (πλην διακοπών) σχολικού έτους, άνοιξαν τα Λύκεια με μοναδικό μέτρο την χρήση self-Test.

Εμείς ως Γονείς έχουμε ταχθεί υπέρ των ανοικτών σχολείων αλλά με όρους και προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την υγεία των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας.

  •  Μείωση των μαθητών ανά τμήμα-ένας μαθητής/ρια ανά θρανίο ώστε να υπάρξει υγειονομική απόσταση,
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας ώστε να γίνεται καθαρισμός των Σχολικών Μονάδων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου,
  • Προμήθεια επαρκών μέσων ατομικής προστασίας,
  • Διενέργεια μαζικά, επαναλαμβανόμενων τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους.

Ενώ λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας παραδέχεται εμμέσως ως σωστό το πολύμηνο αίτημα Γονέων και Μαθητών για τεστ, μεταφέρει πάλι το βάρος στην “ατομική ευθύνη” των γονέων.

 Δηλαδή, μετά από την μετατροπή μας σε βοηθούς εκπαιδευτικού μέσω της τηλεκπαίδευσης, τώρα καλούμαστε να γίνουμε και υγειονομικό προσωπικό για τα παιδιά μας, προκειμένου να μην προσληφθεί αντίστοιχο προσωπικό που θα διενεργεί τα τεστ με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

 Η χρησιμότητα του shelf test μπορεί να είναι μόνο επικουρική, αφού η χαμηλότερη αξιοπιστία του (σε σχέση με Rapid και PCR) μειώνεται περαιτέρω από τον τρόπο που διεξάγεται και δηλώνεται από κάθε οικογένεια, δημιουργεί μια επίπλαστη σιγουριά μη-νοσηρότητας και αντίστοιχης χαλάρωσης των μέτρων ατομικής προστασίας στους μαθητές.

Τα αρνητικά αποτελέσματα φαίνονται ήδη από την πρώτη εβδομάδα με 160 σχολεία ή τμήματα που έκλεισαν, παρά τα self test και μάλιστα έκλεισε και Λύκειο στο Μαρούσι.

Ζητάμε συνεχή επαναλαμβανόμενα τεστ υψηλής αποτελεσματικότητας από εξειδικευμένο προσωπικό.

Επιπλέον επειδή πλησιάζουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς και το Υπουργείο τηρεί «σιγή ιχθύος» να επαναλάβουμε ότι ζητάμε:

  1. Μη διεξαγωγή των φετινών ενδοσχολικών και προαγωγικών εξετάσεων και κατά συνέπεια της τράπεζας θεμάτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Οι εβδομάδες που εξοικονομούνται να χρησιμοποιηθούν για την συμπλήρωση των μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν από την τηλεκπαίδευση
  • Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της Ειδικής Βάσης Εισαγωγής που αφήνει 25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ.
  • Περαιτέρω περικοπή της ύλης των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων

Φτάνει πια με την ατομική ευθύνη των πολιτών ,των γονέων και μαθητών .

Δεν θα ανεχτούμε για μια ακόμα φορά την κοροϊδία του σχολείου – ακορντεόν.

Ήρθε η ώρα το Υπουργείο Παιδείας και η Υπουργός να αναλάβουν έμπρακτα τις ευθύνες που τους αναλογούν και να πράξουν αναλόγως.”

Show More

Related Articles

Back to top button