ΚοινωνίαΕιδήσεις

Ένα σχολειό γεννιέται για τους πρόσφυγες στη Μόρια

Ένα σχολείο ανοιχτό σε όλες τις κοινότητες

Μέσα στη λάσπη του προσφυγικού καταυλισμού της Μόριας, την απόγνωση και τη φτώχια της προσφυγιάς, υπάρχουν άνθρωποι που δε σταματούν να προσπαθούν για έναν καλύτερο κόσμο.

Ένα καινούριο σχολείο στήθηκε μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό με προσωπική εργασία των προσφύγων και με τη βοήθεια του πάστορα της Καθολικής εκκλησίας της Μυτιλήνης, Maurice Joyeux.

Ένα σχολείο ανοιχτό σε όλες τις κοινότητες με σκοπό να τις φέρει κοντά μέσα από την εκπαίδευση και να διαμορφώσει μία ειρηνική πολυπολιτισμική κοινότητα, όπου ο ένας θα καταλαβαίνει τον άλλο.

Μετά τις βιαιότητες που βίωσε ο καταυλισμός τους τελευταίους μήνες, οι εικόνες ενός σχολείου, έρχονται σαν κύμα ελπίδας, όπως είναι και το όνομα της ομάδας των προσφύγων που θα διδάσκει και θα έχει τη φροντίδα του σχολείου -Wave of hope. Στο σχολείο θα διδάσκονται επίσης ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, ενώ θα λειτουργεί και το καλοκαίρι.

Τα σχολεία του προσφυγικού καταυλισμού -ήδη λειτουργούν άλλα τρία- είναι η μόνη ελπίδα για τα χιλιάδες παιδιά που ζουν στις άθλιες συνθήκες του ελαιώνα της Μόριας. Και η ελπίδα για τα παιδιά αυτά, είναι και δική μας ελπίδα.

Πηγή: www.lesvosnews.net

Show More

Related Articles

Back to top button