ΠολιτικήΕλλάδαΔημοτικάΕιδήσεις

Έκτακτη επιχορήγηση της τοπικής αυτοδιοίκησης κατόπιν αιτήματος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιστροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η η δύσκολη οικονομική κατάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης εξαιτίας του υψηλού κόστους των δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το κεντρικό αίτημά που τέθηκε προς την Κεντρική Διοίκηση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ήταν έκτακτη και ισχυρή οικονομική ενίσχυση των Δήμων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά της Εκτελεστικής Επιτροπής Κ.Ε.Δ.Ε.  για την παροχή έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους, διαθέτοντας ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώτη φάση, αλλά και δεσμευόμενος δημόσια για επιπλέον χρηματοδότηση των Δήμων για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών, με την άμεση αυτή ανταπόκριση να αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε:

“Η ΚΕΔΕ όλο το διάστημα της κρίσης, ήταν σε στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση και ειδικά με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον Υφυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο προκειμένου να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας. Η επιχορήγηση των Δήμων με 75 εκατομμύρια ευρώ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή κι είναι σημαντικό που η σημερινή κυβέρνηση αντιλαμβάνεται έμπρακτα τόσο την ανάγκη να στηριχθεί η αυτοδιοίκηση. Όσο και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Κρατώντας «όρθιους» τους Δήμους κρατάμε «όρθιες» τις τοπικές κοινωνίες. Οι Δήμοι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στον πολίτη.”

Show More

Related Articles

Back to top button