ΠολιτισμόςΠολιτικήΑθήναΑνάπτυξηΨυχαγωγίαΔημοτικάΕιδήσεις

Επέστρεψε το Συντριβάνι της Ομόνοιας – Απάντηση Μπακογιάννη για το συνωστισμό

Με σχετικό video απαντάει ο Δήμαρχος Αθηνών στα σχόλια για την συγκέντρωση κόσμου

 

Official opening of the reconstructed Omonoia Square in Athens, Greece on May 14, 2020. / Εγκαίνια της ανακατασκευασμένης πλατείας Ομόνοιας, Αθήνα, 14 Μαΐου 2020.

Άνοιξε χτες για το κοινό η ιστορική Πλατεία Ομονοίας, μετά την ανάπλασή της με το φημισμένο συντριβάνι να επιστρέφει και πάλι στο κέντρο της πόλης. Η εμβληματική πλατεία επέστρεψε με σκοπό να αποτελέσει και πάλι ένα όμορφο σημείο συνάντησης για τους πολίτες αλλά και πόλο έλξης για τους τουρίστες της χώρας στην καρδιά της Αθήνας.

Το τεράστιο σιντριβάνι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μεδιάμετρο 30 μέτρων που ο κεντρικός του πίδακας τινάζει το νερό σε ύψος ως και 20 μέτρα ενώ συνολικά διαθέτει 188 δέσμες νερού και 177 υποβρύχιους προβολείς που δημιουργούν μια πανδαισία φωτός και χρωμάτων.

Γύρω από το σιντριβάνι φυτεύτηκε γκαζόν και ολόκληρη η υπόλοιπη πλατεία, συνολικού εμβαδού 4,5 στρεμμάτων, καλύφθηκε με φιλικά στο περιβάλλον υλικά που ιδιαίτερα στην διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαμηλώνουν την θερμοκρασία. Σε λειτουργία μπαίνει επίσης ξανά, μετά από πολλά χρόνια και το σπουδαίο υδροκινητικής λειτουργίας γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν ωστόσο μετά την συγκέντρωση πλήθους κόσμου γύρω από την Πλατεία η οποία όπως ήταν φυσικό δυσκόλεψε την τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων πρόληψης για τον covid – 19. 

Ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης προέβει σε δηλώσεις μετά τα έντονα σχόλια για την χτεσινή συγκέντρωση του κόσμου στην Πλατεία Ομονοίας.

«Τα άκουσα κανονικά. Και όταν τα ακούς, δεν κρύβεσαι, συζητάς και παραδέχεσαι το λάθος» , δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε βίντεο που ανάρτησε σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη μεγάλη προσέλευση κόσμου στο χθεσινό άνοιγμα της πλατείας Ομονοίας.

Στο βίντεο ο κ. Μπακογιάννης παραδέχεται «κάναμε ένα μεγάλο λάθος, γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η πλατεία Ομονοίας είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος».

Τις σχετικές δηλώσεις στο βίντεο ο κ. Μπακογιάννης τις κάνει από την πλατεία Ομονοίας, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι χθες από πλευράς του Δήμου «δεν έγιναν εγκαίνια, φιέστα ή ομιλίες». Ο ίδιος αναφέρει ότι πήγε «για λίγα λεπτά» και τονίζει ότι η Δημοτική Αστυνομία «ζητούσε από τον κόσμο να κρατά τις αποστάσεις».

https://www.facebook.com/KostasBakoyannispage/videos/545109482864091/

Show More

Related Articles

Back to top button