ΒριλήσσιαΠεριβάλλονΕκπαίδευση

Yesclima από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων στην εξοικονόμηση ενέργειας

"Η καλλιέργεια πράσινης συνείδησης της νέας γενιάς Βριλησσιωτών ξεκινά απ' τα σχολεία"

Εικαστική παρέμβαση από την εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων,  στο πλαίσιο του προγράμματος Yesclima  για «εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολικά κτήρια και εφαρμογές φυσικών συστημάτων θέρμανσης – δροσισμού», για την εκπαίδευση των νέων στην Ελλάδα και την Ισπανία σε θέματα κλίματος και εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι μαθητές του 1ου  Γυμνασίου Βριλησσίων,  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κάντιθ της Ισπανίας, τη Γραμματεία Μελλοντικών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και το Ενεργειακό Γραφείο της Ανδαλουσίας, έγιναν ενεργειακοί «επιθεωρητές» στη μείωση της ενεργειακής σπατάλης.

 «Η ενεργειακή εκπαίδευση των μαθητών για εξοικονόμηση οικονομικών και φυσικών πόρων και την αξία της ήπιας ανάπτυξης των Ανενεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι το πράσινο όχημα μετάβασής μας σε μια κοινωνία του αύριο με οικολογική σκέψη και πράξη για το παγκόσμιο και το τοπικό επίπεδο. Η καλλιέργεια πράσινης συνείδησης της νέας γενιάς Βριλησσιωτών ξεκινά από τα σχολεία» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μαυραγάνης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών του Δήμου Βριλησσίων.

Η συνεργασία του Δήμου Βριλησσίων με την Κοιν.ΣΕπ «Άνεμος Ανανέωσης» προσβλεπει στην ανάκαμψη της οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που η δημιουργία και η διατηρησιμότητα είναι βασισμένες σε ένα  πράσινο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης με ισχυρή κοινωνική διάσταση.

 

Show More

Related Articles

Back to top button