ΑθλητικάΝέαΕιδήσεις

Super Bowl 2023: Ο Έλληνας που έγραψε ιστορία κατακτώντας το!

Στην πρώτη του χρονιά στο NFL, το πρωτάθλημα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ο George Karlaftis έγραψε ιστορία!

Ο αθλητής, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, κατάφερε να κατακτήσει το Vince Lombardi Trophy, με τους Kansas City Chiefs στο Super Bowl 2023, ενώ ήδη, στην πρώτη του χρονιά, μετράει 33 tackles, 6 sacks και 7 pass deflections.

Δηλαδή, 33 φορές έχει σταματήσει επιτυχημένα την επίθεση της αντίπαλης ομάδας, 6 φορές έχει ρίξει τον αντίπαλο quarterback πριν καν ξεκινήσει την επίθεση και 7 φορές έχει επέμβει και «χαλάσει» την επίθεση των αντιπάλων.

Ο George Karlaftis (ή στα ελληνικά Γιώργος Καρλαύτης) είναι 21 ετών και γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 2001. Ο αθλητής του NFL μεγάλωσε στην Ελλάδα μέχρι τα 13 του. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας και η μητέρα του Αμερικάνα. Ο ίδιος προέρχεται από οικογένεια αθλητών, αφού ο Μαθιός Καρλαύτης ήταν ακοντιστής της ομάδας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι ενώ ο αδερφός του έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο στην ηλικία των 11 ετών. Πριν την ενασχόλησή του με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, ο George Karlaftis έπαιξε στην εθνική Ελλάδος πόλο νέων.

Πριν το Super Bowl 2023, μιλώντας στη βρετανική Mirror είχε δηλώσει:

«Μετακομίσαμε από την Ελλάδα όταν ήμουν 13 ετών, αφού πέθανε ο πατέρας μου. Μετακομίσαμε για να είμαστε πιο κοντά στην οικογένεια της μαμάς μου και στο σύστημα υποστήριξης που υπάρχει εδώ. Πιθανότατα ήταν κάτι που επρόκειτο να συμβεί σε κάθε περίπτωση γιατί υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες εδώ. Η ζωή είναι λίγο πιο εύκολη στην Ιντιάνα παρά σε μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα.

Το Αμερικανικό Ποδόσφαιρο ξεκίνησε για μένα όταν μετακομίσαμε στις ΗΠΑ. Δεν ήθελα να παίξω στην αρχή. Ήμουν λίγο διστακτικός γιατί συνέβησαν πολλά πράγματα, αλλά είχα προπονητές και συμπαίκτες που κάπως με έπεισαν να το κάνω περισσότερο για να κοινωνικοποιηθώ. Άρχισα να πιστεύω ότι ήμουν μεγαλύτερος, πιο δυνατός και πιο γρήγορος από αυτά τα παιδιά και σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα να είμαι κακός σε αυτό το παιχνίδι. Απλώς συνέχισα να βελτιώνομαι από εκεί και έπειτα».

Show More

Related Articles

Back to top button