ΤέχνεςΚόσμοςΝέαΕιδήσεις

Picasso στα… 11 του! Ποιος είναι ο Αντρές Βαλένθια που πούλησε έργα 1,3 εκατ.δολαρίων

Το νέο "παιδί-θαύμα" της αφηρημένης τέχνης

Τι κι αν είναι μόλις 11 ετών; Ο Αντρές Βαλένθια έχει κάνει άπαντες να παραμιλούν με τις εκπληκτικές εικαστικές του δημιουργίες και δεδομένα θεωρείται πλέον το νέο “παιδί-θαύμα” της αφηρημένης τέχνης.

Ο Βαλένθια προέρχεται από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ και ήδη έχει καταφέρει να γράψει ιστορία ως ο νεότερος καλλιτέχνης που εξέθεσε έργα του σε μια από τις σημαντικότερες φουάρ μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης των ΗΠΑ, το Art Miami, όπου και κατάφερε να πουλήσει ολόκληρη τη συλλογή του με 17 πίνακες ζωγραφικής μέσα σε τρεις ημέρες, με τις τιμές πώλησης να κυμαίνονται ανάμεσα στα 5,000 και τα 20,000 δολάρια!

Παράλληλα, τον Ιούνιο παρουσίασε στην γκαλερί Chase Contemporary, στο Σόχο της Νέας Υόρκης, ατομική έκθεση 35 έργων τα οποία πωλήθηκαν το καθένα σε τιμές που άγγιζαν τα 50,000 με 125,000 δολάρια. Ενώ, τον ίδιο μήνα, ο πίνακας του με τίτλο “Ms. Cube”, ένα πολύχρωμο πορτραίτο μιας ιδιαίτερα κομψής γυναίκας, εμπνευσμένο από τον κυβισμό, πωλήθηκε κατά τη διάρκεια δημοπρασίας στο Χονγκ Κονγκ για 160,000 δολάρια.

Καλλιτέχνης από τα 4 του χρόνια!

Ξεκίνησε να ασχολείται με τα εικαστικά ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών, όταν και περνούσε άπλετο χρόνο στην τραπεζαρία του σπιτιού του προσπαθώντας να σκιτσάρει σε χαρτί έναν πίνακα του γκράφιτι-καλλιτέχνη Retna. Κ

Με το πέρασμα των χρόνων, η αυτοπεποίθηση βελτιωνόταν ολοένα και περισσότερα και άρχισε να πουλάει ακουαρέλες σε φίλους της οικογένειας. Ανάμεσα στους αγοραστές και ο ιδιοκτήτης της γκαλερί Chase Contemporary, Bernie Chase, ο οποίος και, εν τέλει, έπεισε τους γονείς του Anders να επιτρέψουν να μοιραστεί ο γιος τους το χάρισμα του με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο 11χρονος Βαλένθια αντλεί επιρροές από τους Ζαν Μισέλ Μπασκιά, Τζορτζ Κόντο και φυσικά τον Πάμπλο Πικάσο. Μάλιστα, εμπνευσμένος από την εμβληματική “Γκερνίκα” του Ισπανού καλλιτέχνη, θα δημιουργήσει, νωρίτερα μέσα στο 2022, έναν αφαιρετικό πίνακα ζωγραφικής, με τίτλο “Invasion of Ukraine”, τη δική του δηλαδή αντίδραση στην είδηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Show More

Related Articles

Back to top button