ΠολιτισμόςΘέατροΨυχαγωγίαΕιδήσεις

Online και Live Streaming παραστάσεις από το Θέατρο Αερόπλοιο

Υποδεχτείτε το νέο έτος με τις live παραστάσεις στις 1 και 2/1 στις 17:30

Ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής, το Θέατρο Αερόπλοιο υποδέχεται τις φετινές γιορτές με δύο παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους: «Ρούντολφ, ο Τραγουδιστής της Όπερας» (live streaming και «Της φωτιάς και του αέρα…» (online streaming)
«Ρούντολφ, ο Τραγουδιστής της Όπερας»
σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή
Μια ευφάνταστη, ατμοσφαιρική και διασκεδαστική παράσταση, με κωμικές σκηνές και πλοκή, πρωτότυπα σκηνικά, κοστούμια, μουσική γεμάτη από τις πιο γνωστές όπερες, τραγουδισμένες κεφάτα, τόσο που οι μικροί και οι μεγάλοι θα λατρέψουν.
H παράσταση θα παιχτεί ζωντανά, με τους ηθοποιούς στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ και οι μικροί θεατές θα την παρακολουθήσουν οικογενειακά στο σπίτι τους σε live streaming την περίοδο των Χριστουγέννων σε 4 μοναδικές παραστάσεις, 25 και 26 Δεκεμβρίου 2020 και 01 και 02 Ιανουαρίου 2021 στις 5.30 μμ στην πλατφόρμα Viva.gr.
Το live streaming θα πραγματοποιηθεί με επαγγελματικό προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό που εγγυάται εξαιρετική ποιότητα στο θέαμα (εικόνα και ήχος) και στοιχεία προσαρμοσμένης θεατρικής διάδρασης μέσα από την οθόνη των ηθοποιών με τα παιδιά και τους γονείς.
Οι ηθοποιοί μας, ευχάριστοι και προσιτοί, με μεγάλη γνώση και θεατροπαιδαγωγική εμπειρία, δίνουν κατά τη διάρκεια της παράστασης πολλά ερεθίσματα στα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες ώστε να πάρουν μέρος στη δράση, να απαντήσουν σε κωμικές ερωτήσεις, να πάρουν θέση επάνω στα θεατρικά διλήμματα, να βοηθήσουν τους θεατρικούς ήρωες να φτάσουν στο πανηγυρικό φινάλε όπου ένας Άγιος Βασίλης επεμβαίνει για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Περίληψη
Ο Ρούντολφ (ο διάσημος Ρούντολφ) έχει φιλοδοξίες. Δεν του φτάνει πια που είναι ο πρώτος στο έλκηθρο του Άη Βασίλη. Δεν του φτάνει να φωτίζει με τη μύτη του κάθε γωνιά που περνάει και αφήνει δώρα ο Άγιος. Θέλει να ανοίξει τα φτερά του και να κατακτήσει όχι μόνο το ουράνιο αλλά και το μουσικό στερέωμα. Η ευκαιρία είναι μπροστά του και λέγεται Ερρίκο Καρτούτσο. Ο διάσημος τενόρος. Τον χρειάζεται για να κάνουν διφωνίες και πρίμο σεκόντο. Πυρετός! Δάσκαλοι πάνε και έρχονται, μουσική, χορός, τραγούδι. Ράφτες και κομμωτές για να περιποιηθούν την εμφάνισή του.
Τα άλλα όμως ελάφια;
Αυτά έχουν αντιρρήσεις. Δε βλέπουν με καλό μάτι τη solo καριέρα του Ρούντολφ. Δεν μπορεί να τους παρατήσει σύξυλους και να φύγει. Πώς θα τα βγάλουν πέρα στο σκοτάδι; Επεμβαίνει ο Άγιος Βασίλης. Και βρίσκει τη λύση (Τι άγιος θα ήταν αν δεν έκανε το θαύμα του;).
Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Στίχοι – Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Σκηνικό – Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μάσκες – Κούκλες – Κατασκευές: Μαρία Παπαμελετίου
Φωτισμοί – Κάμερα: Γιάννης Ζέρβας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Λαμπρινή Θάνου, Δέσποινα Μακρή, Αθηνά Χατζηαθανασίου
Πληροφορίες:
Live streaming παραστάσεις:
Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2021 στις 17:30
– Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2021 στις 17:30
Τιμή ηλεκτρονικού εισιτηρίου: €10,00
Πώληση ηλεκτρονικού εισιτηρίου: http://www.viva.gr/…/rountolf-o-tragoudistis-tis-operas
Θέατρο Αερόπλοιο – Τόπος Αλλού
Σωζοπόλεως 20, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2108679535
E-mail: nkariel@gmail.com

Facebook page:

Θέατρο Αερόπλοιο-Aeroplio Theatre for children & young people
Γραφείο Τύπου: Le Canard qui Parle (lecanardpr@gmail.com)
«Της φωτιάς και του αέρα…»
σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή
Μια χαρούμενη διασκεδαστική και διδακτική περιπέτεια για τη χρησιμότητα της γνώσης, της μόρφωσης και της εκπαίδευσης. Πράγματα που όλα τα παιδιά, σε όλη τη γη, έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν.
Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό. Ποιος από τους τρεις θα καταφέρει να φέρει το γιατρικό για να γιατρέψει τον γέρο βασιλιά πατέρα τους; Αυτό είναι ένα τεράστιο ερώτημα και η αγωνία μας είναι τεράστια. Οι δύο γιοι, οι μεγάλοι, όλο στα όπλα είχαν τον νου τους, στην πάλη και στον πόλεμο. Ο μικρότερος αγαπάει τα βιβλία, να γράφει, να μάθει όλα τα μυστικά και όλα όσα δεν ξέρει. Οι άλλοι στο παλάτι θεωρούν ότι τα βιβλία είναι άχρηστα και τα γράμματα για πέταμα.
Με αυτά τα εφόδια μπαίνουν στην περιπέτεια που είναι μια περιπέτεια ενηλικίωσης και συμμετοχής στον κόσμο. Τώρα θα δούμε ποιος έχει δίκιο. Ποιος θα νικήσει τη φωτιά και τον αέρα; Ποιος θα τα βάλει με δράκους και δρακόπουλα;
Μέσα από δρόμους δύσβατους και μέσα από περιπέτειες ηρωικές και πολύ αστείες, τα καταφέρνει με το θάρρος και την εξυπνάδα του αλλά και με τη γνώση του. Γιατί η ζωή έχει εμπόδια που η δύναμη δε φτάνει για να τα ξεπεράσεις. Πρέπει να ξέρεις μυστικά, πρέπει να είσαι σοφός και ξύπνιος. Να έχεις διαβάσει βιβλία και να ξέρεις όλα τα γράμματα του κόσμου. Γιατί η χαρά και η ευτυχία, όπως όλοι ξέρουμε, κερδίζεται στο τέλος με κόπο και αγώνα. Αλλά και με συνεργασία.
Έτσι οι ηθοποιοί ζητάνε τη βοήθεια των παιδιών. Τα παιδιά που πάνε σχολείο και διαβάζουν και ξέρουνε πολλά συμμετέχουν και βοηθάνε τους ήρωες να κάνουν το καλό. Κούκλες, μάσκες, μαριονέτες, επιστρατεύονται. Δράκοι κωμικοί και γκαφατζήδες κάνουν τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια καθώς το παλικάρι το διαβαστερό και μορφωμένο τους ξεγελάει και τους ξεφεύγει. Κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών με ήρωες γενναίους και παραμυθένιους.
Μια θεατρική παράσταση με νόημα, με περιεχόμενο, με πολλά διδάγματα άλλα και διασκεδαστική για τα παιδιά (και τους γονείς) είναι η παράστασή μας «Της Φωτιάς και του αέρα…». Στο αναγκαστικό και πολλές φορές αβάστακτο κλείσιμό μας, μπορούν να τη δουν τα παιδιά μαζί με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες στην πλατφόρμα Viva.gr (http://www.viva.gr/…/streaming/tis-fotias-kai-tou-aera).
Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικά – Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Ειδικές κατασκευές: Στέλλα Μακρίδου
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Αθηνά Χατζηαθανασίου
Πληροφορίες:
Online streaming παραστάσεις:
– Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 στις 17:30
-Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2020 στις 19:30
– Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 στις 17:30
Τιμή ηλεκτρονικού εισιτηρίου: €10,00
Πώληση ηλεκτρονικού εισιτηρίου: http://www.viva.gr/…/streaming/tis-fotias-kai-tou-aera
Show More

Related Articles

Back to top button