ΚινηματογράφοςΨυχαγωγίαΕιδήσεις

“One Fine Day”: Ένα ντοκιμαντέρ για τους 6 “ανώνυμους” που επηρέασαν τις εξελίξεις…

Πίσω από τις σημαντικότερες πράξεις, βρίσκονται συνήθως κάποιοι «ανώνυμοι» απλοί άνθρωποι.

Στο ντοκιμαντέρ One Fine Day γνωρίζουμε έξι τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων, που με τη μη βίαιη δράση τους αποφάσισαν να αρχίσουν κάτι, που θα επηρέαζε σημαντικά τις εξελίξεις στην κοινωνία και κατ’επέκταση στον κόσμο που ζούμε.

“Όλοι μας βλέπουμε τι γίνεται στην κοινωνία, αλλά πολύ λίγοι είναι εκείνοι που θα πάρουν την πρωτοβουλία να πουν, θα σηκωθώ να κάνω κάτι γι’αυτό”, John Carlos.

Ένας Αμερικάνος αθλητής, μια μαθήτρια στη Χιλή, ένας Γερμανός πρώην πάστορας, ένας νεαρός Κινέζος, ένας βουδιστής μοναχός και μια νεαρή κοπέλα στο Ιράκ, αποτελούν τέτοια φωτεινά παραδείγματα. Στο ντοκιμαντέρ αυτό του Klaas Bense, βλέπουμε πώς η αγανάκτησή τους μετουσιώθηκε σε πράξη, που θα έφερνε σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία τους και τον κόσμο μας.

Τί δυνατότητες μπορεί να φέρει η πράξη ενός μεμονωμένου ατόμου; Και τί συνέπειες μπορεί να έχει στην υπόλοιπη ζωή του; Συνεντεύξεις σε βάθος συνθέτονται με όμορφες εικόνες και ποιητική διάθεση, για να μας μεταφέρουν το μήνυμα που συνοψίζεται στα λόγια της νεαρής Ράνιας: «Δεν υπάρχουν όρια. Ούτε στις σκέψεις ούτε στα συναισθήματα. Μας κρατάει μόνο ο φόβος. Τολμήστε να υπάρξετε.»

Η ταινία διατίθεται δωρεάν για όλους τους αναγνώστες του tvxs,gr, ένα «πρωτοχρονιάτικο δώρο» από την πλατφόρμα με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ souldefinition.net , που από σήμερα είναι πλέον προσβάσιμη σε παγκόσμια κλίμακα. Συνδράμοντας στην πλατφόρμα υποστηρίζετε ισότιμα όλες τις παραγωγές που συμμετέχουν.

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Show More

Related Articles

Back to top button