ΚοινωνίαΔήμοιΗράκλειοΝέαΕιδήσεις

Goal στον Σεξισμό επιχειρούν να βάλουν Δήμος Ηρακλείου και Strong Me

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην ισότητα και την εξάλειψη της έμφυλης βίας διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Strong Me, κίνημα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου.

Μαρτυρίες από εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων, παρουσιάσεις από ειδικούς επιστήμονες για το φαινόμενο της έμφυλης βίας και τρόπους που μπορεί να εκλείψει, σεμινάρια με επίκεντρο την ισότητα και την καταπολέμηση της κακοποίησης στον Αθλητισμό -από όπου ξεκίνησε η «χιονοστιβάδα» στην οποία εξελίχθηκε το ελληνικό metoo- αλλά και παράλληλες εικαστικές εκθέσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού είναι μερικά από όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των δύο ημερών.

Ειδικότερα για τον τομέα του Αθλητισμού, το Σάββατο το απόγευμα, στον χώρο της «Βίλα Στέλλα» (Γαλήνης και Σοφίας), όπου θα διεξαχθεί και το σύνολο της πρώτης ημέρας των δράσεων, το σεμινάριο Goal στον Σεξισμό, απευθυνόμενο κυρίως σε γονείς, προπονητές και εκπαιδευτικούς, θα βάλει στο κάδρο τα φαινόμενα ανισότητας αλλά, κυρίως, κακοποίησης (ιδίως της παιδικής) στον Αθλητισμό, συζητώντας τρόπους πρόληψης και εξάλειψης.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 28/5, το ραντεβού δίνεται στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Πρασίνου Λόφου (κόμβος Αττικής οδού), όπου, εκτός από τις παρεμβάσεις ειδικών ψυχολόγων και προπονητών, αγόρια και κορίτσια θα παίξουν μαζί ποδόσφαιρο για να στείλουν μήνυμα υπέρ της ισότητας στον Αθλητισμό.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που με την αιγίδα του Δήμου διοργανώνεται αυτό το σημαντικό διήμερο στην πόλη μας. Η ευαισθητοποίηση για τα θέματα ισότητας και οι αγώνες να περιοριστεί η έμφυλη βία, ειδικά δε τα εγκλήματα, δεν πρέπει να είναι απλώς μια μόδα της εποχής, αλλά να μας γίνει πάγια συνείδηση. Ειδικά, φροντίζοντας να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας στις αρχές του σεβασμού και των ίσων δικαιωμάτων», σχολιάζει σχετικώς με τη δράση ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος.

Show More

Related Articles

Back to top button